Zaterdag 16 oktober mocht SIOS/Jumbo Wolvega afreizen naar Ureterp. Hier stond een wedstrijd tegen Oerterp 1 op het programma. Oerterp speelt tot op heden nog op een groot korfbalveld, dit was voor de SIOS spelers weer even wennen. Deze dag was er een basisdebuut voor Joyce Post, startend op de plek van Natasja Mink. Om 15:30 uur ging de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter R. Moes van start.

SIOS start niet goed aan de wedstrijd, de thuisploeg begint daarentegen beter en komt al snel op een 2-0 voorsprong. SIOS weet geen goede kansen te creëren en leidt snel balverlies. Het lukt SIOS niet om orde op zaken te stellen, de ploeg scoort wel is waar de 2-1, maar daarna loopt Oerterp makkelijk uit. De thuisploeg weet een 5-1 voorsprong te pakken. Helaas weet één SIOS vak 20 minuten geen doelpunt te maken, waardoor het verdedigend elke keer achter de feiten aan loopt. SIOS weet nog op 5-3 te komen waarna Oerterp een run van 4 doelpunten op rij maakt, 9-3. De aanvallen van Oerterp zijn veel geduldiger dan die van SIOS, hierdoor weet de ploeg 12-4 achter te komen met nog 4 minuten in de eerste helft. Zowel aanvallend en verdedigend is het teleurstellend wat SIOS neerzet, dit moet en zal beter. SIOS weet voor de rust nog twee keer te scoren waardoor het met een 12-6 stand de kleedkamer op zoekt. Zeer opvallend deze wedstrijd, van de 12 gemaakte doelpunten in de eerste helft van Oerterp, waren er 6 doelpunten uit vrijeballen of strafworpen.

De eerste twee doelpunten van de tweede helft worden opnieuw gemaakt uit strafworpen, dit brengt de stand op 13-7. SIOS weet dat wanneer het nog kans wil maken op de punten de ploeg snel moet gaan scoren. Met dit in het achterhoofd scoort SIOS driemaal op rij waardoor het weer dichter bij Oerterp komt, 13-9. SIOS stoot door en komt voor het eerst sinds lange tijd weer op drie verschil, 15-12. Helaas drukt de ploeg niet door en loopt Oerterp weer uit naar 18-12. SIOS komt nog met een slot offensief van drie doelpunten, helaas is dit te laat. De wedstrijd wordt karakteristiek met twee strafworpen afgesloten, wat de eindstand op 19-15 brengt. Door de slechte start en het meermaals stilleggen voor vrijeballen en strafworpen is het nooit een echte wedstrijd geworden. Mede door ervaring en het beter omgaan met het snel fluiten van de scheidsrechter weet Oerterp de wedstrijd binnen te slepen.

Matthijs Roelfsema Trainer/Coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd; “Ondanks dat we tegen de koploper moesten hadden we het idee dat we zeker konden winnen. We starten veel te zwak, Oerterp is slimmer en leest beter het spel. Binnen 10 minuten staan we 4 doelpunten achter. We komen terug maar maken ook veel onnodige fouten, hierdoor rusten we met een ruime achterstand. We herpakken ons de tweede helft, spelen geduldiger en beter de kansen uit. Helaas is Oerterp te goed om weer gelijk te komen. Kortom, weer breekt een matige start ons op. Volgende week moeten we dit rechtzetten.”

Het tweede kwam dit weekend niet in actie.

Komend weekend, zaterdag 23 oktober speelt de selectie haar laatste thuiswedstrijd op het veld in 2021. Om 14:15 uur zal SIOS 3 het opnemen in eigen huis tegen ZKC 3, om 15:35 uur start SIOS 2 en om 17:00 uur zal SIOS 1 van start gaan. Beide ploegen zullen het opnemen tegen DWA/Agro. Beide wedstrijd voor zowel SIOS 1 als 2 zijn zeer belangrijk, SIOS 2 neemt het op tegen de nummer één in de strijd om het kampioenschap en SIOS 1 zal dit weekend punten moeten pakken om een plek te verzekeren in de middenmoot.