Na 4 speelronden hebben de stellingwervers vier punten

SIOS / Jumbo Wolvega trad in een goed gevulde sporthal d’ Oolde Steense aan tegen koploper EKC uit Enschede. De Van Der Weide-equipe trad met vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet. Men weet de korf veelal te vinden en met overwinningen tegen Kinea en WSS was dat vertrouwen ook terecht.

EKC NääS was de lijstaanvoerder van de tweede klas en had tot deze wedstrijd alle speelronden positief afgerond.

De Apotheek Hasper-formatie begon goed aan de wedstrijd en liet aan de gasten uit Enschede zien dat men vol de strijd aan zou gaan voor de overwinning. Echter waar de ploeg normaliter makkelijk de korf weet te vinden stonden er ditmaal na 15 minuten maar 10 doelpunten op het scoreformulier.

SIOS / Jumbo Wolvega had daarvan wel de meeste in haar bezit, 7 tegenover 3 voor EKC. Hierdoor leek het dat de stellingwervers op rozen zaten. Echter de gasten uit Enschede lieten zien dat ze niet voor niets aan de leiding gaan in de tweede klas. Via 8-5 kwam men vlak voor de pauze terug tot 10-9. De Van der Weide-equipe was in deze laatste fase niet bij machte om het tij te keren. EKC ging nog meer achterverdedigen waardoor ze hun doel bereikten om de achterstand te verkleinen.

De tweede helft was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. De gasten opende de score en brachten daarmee beide ploegen weer op gelijke hoogte. Na de 11-10 van Lauran van Veen was het momentum van de wedstrijd voor EKC. De Apotheek Hasper-formatie liep even achter de feiten en aan liet EKC de wedstrijd in een tijdsbestek van 10 minuten de wedstrijd beslissen. Van 11-11 liep men uit naar 12-16. Het normaal makkelijk scorende achttal van Rob Verra had dit maal zichtbaar moeite met het spel van EKC. Men kon niet in haar ritme komen en had mede daardoor ook het geluk niet aan haar zijde. Na 13-16 besliste EKC de wedstrijd helemaal in haar voordeel door 5 keer op rij te scoren. Uiteindelijk verlieten de stellingwervers de arena met een 15-22 eindstand op het scorebord. “Dit is een behoorlijke domper, we hadden het vertrouwen dat we hier een goed resultaat neer konden zetten. Dit bleek eens te meer door de goede eerste helft. Dat we er dan in de tweede helft af worden geschoten verdienen we niet maar is wel de realiteit” aldus trainer/coach Rob Verra. Met 4 punten uit evenveel wedstrijden staat men in de middenmoot.

Er rest nu een kerstreces waarna in januari de competitie weer wordt hervat. SIOS / Jumbo Wolvega speelt op zaterdag 11 januari uit in Oosterwolde tegen DIO.