Op zaterdag 26 maart stond om 20.00 uur de laatste reguliere competitiewedstrijd voor SIOS/Jumbo Wolvega op het programma. In de Oolde Steense ontvingen zij buurvereniging De Hoeve. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd, zowel SIOS/Jumbo Wolvega als De Hoeve maakten nog kans op een plekje in de play-offs voor promotie naar de eerste klasse.

 

Trainer/coach Matthijs Roelfsema was door ziekte afwezig en werd deze wedstrijd vervangen door Jan Woudstra en Johan Glorie.

 

SIOS en De Hoeve begonnen beiden fel aan de wedstrijd, het was duidelijk dat de ploegen gebrand waren op winst en het bereiken van de play-offs. In eerste instantie gingen beide ploegen gelijk op, maar SIOS zat beter in de wedstrijd en wist op een voorsprong van vier doelpunten te komen. Dit wist de ploeg even vast te houden, maar De Hoeve gaf niet op en wist terug te komen in de wedstrijd. De ploeg kwam terug en zelfs langszij bij SIOS.

 

In de pauze gaven coaches Jan Woudstra en Johan Glorie het eerste mee dat er vooral doorgevochten moest worden. Er moest zorgvuldig met de kansen omgegaan worden en SIOS moest proberen lange aanvallen te draaien. Verwacht werd dat het tot het einde spannend zou blijven.

 

SIOS en De Hoeve kwamen allebei goed uit de kleedkamers en de beide ploegen bleven gelijk opgaan. De eerste 10 minuten van de tweede helft was er steeds niet meer dan een verschil van twee doelpunten tussen de twee ploegen. Na een blessure van Lauran van Veen werd de wedstrijd even stilgelegd. Toen de wedstrijd weer werd hervat, werd het duidelijk dat SIOS de grip op de wedstrijd aan het verliezen was. De Hoeve wist de voorsprong te vergroten en SIOS moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven en zelfs weer terug te komen. SIOS wist terug te komen tot een punt achterstand, maar De Hoeve had het vertrouwen en bouwde de voorsprong weer uit. SIOS had geen antwoord meer en de wedstrijd eindigde in 14-18.

 

SIOS kwam uiteindelijk één doelpunt tekort om zich te plaatsen voor de play-offs. Voor SIOS betekent dit dat ze op de derde plek in de competitie zijn geëindigd en dat ze uitgespeeld zijn. Volgend seizoen zal het team weer uitkomen in de tweede klasse.

 

SIOS 2 ontving De Hoeve 2. Ook voor het tweede stond er deze laatste wedstrijd nog veel op het spel. Bij winst zou het tweede op de derde plaats eindigen en zo de play-downs voor degradatie ontlopen. Het werd een spannende wedstrijd waarbij SIOS 2 in eerste instantie de boventoon voerde en op voorsprong kwam. De Hoeve 2 wist zich echter terug in de wedstrijd te vechten en de achterstand om te buigen naar een voorsprong. SIOS 2 bleef knokken en wist in de laatste minuut nog op gelijke hoogte te komen met De Hoeve 2. De eindstand was 17-17. Voor SIOS 2 betekent dit dat de zaalcompetitie er nog niet op zit en dat zij nog twee wedstrijden voor lijfsbehoud in de play-downs moeten spelen.

 

SIOS 3 speelde haar laatste wedstrijd tegen Harich 3. Voor het derde stond er deze zaalwedstrijd niets meer op het spel. Zij waren er al zeker van dat ze volgend jaar weer in de reserve derde klasse uitkwamen. Desondanks werd er nog hard gestreden voor een mooi resultaat.  Harich 3 trok aan het langste eind en SIOS 3 verloor met 12-16.