Op zaterdag 14 juni speelde SIOS/Jumbo Wolvega in Leek de uitwedstrijd tegen Rodenburg. Na het nipte verlies tegen Udiros de week ervoor, was het voor SIOS/Jumbo Wolvega zaak om deze wedstrijd wel in een overwinning om te zetten. Net als SIOS/Jumbo Wolvega stond Rodenburg in de middenmoot, maar wel met meer punten. Een lastige tegenstander, maar er lagen zeker mogelijkheden om te winnen voor de ploeg uit Wolvega.

Rodenburg begon beter aan de wedstrijd en wist al snel op voorsprong te komen. Door doelpunten van Rowan Hofstra en Roy Kraan wist SIOS de stand echter weer gelijk te trekken. Het bleek al snel dat dit een wedstrijd zou worden waarbij beide ploegen elkaar niet veel zouden ontlopen. Beide ploegen kwamen maar moeizaam tot scoren en tien minuten voor de pauze stond de stand op 4-3. In de laatste tien minuten van de eerste helft  wist Rodenburg de voorsprong iets uit te breiden, maar SIOS knokte zich terug met doelpunten van Jeroen Lodewijk, Jeroen Hofstra en Rowan Hofstra, waardoor de ploegen met een stand van 7-7 de kleedkamers opzochten.

In de pauze gaf trainer/coach Matthijs Roelfsema aan dat er geduldiger moest worden aangevallen. Het scoren verliep moeizaam en daarom moesten er lange aanvallen worden gedraaid, waar meerdere kansen uit zouden komen. Verdedigend moesten de heren van Rodenburg goed verdedigd blijven worden, omdat zij aanvallend het meeste gevaar opleverden.

SIOS kwam scherp uit de kleedkamers. Door een doelpunt van Natasja Mink kwam de ploeg uit Wolvega voor het eerst  deze wedstrijd op voorsprong. Rodenburg kwam weer op gelijke hoogte en de rest van de wedstrijd bleef het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Lauran van Veen bracht SIOS weer op voorsprong, maar Rodenburg kwam terug en de wist de voorsprong terug te pakken. Marloes Mulder bracht SIOS weer op gelijke hoogte, maar Rodenburg kwam wederom op voorsprong. Door doelpunten van Rowan Hofstra en Jeroen Lodewijk kwam SIOS op een 11-12 voorsprong. SIOS verzuimde echter de voorsprong uit te bouwen en Rodenburg wist weer op gelijke hoogte te komen. In de laatste minuten wist Rodenburg nogmaals de voorsprong te pakken en SIOS had hierop geen antwoord meer. De wedstrijd eindigde in 13-12.

SIOS 2 trad in Leek aan tegen Rodenburg 2. Het tweede team wist vorige week nipt te winnen van Udiros en is nog steeds in de strijd voor het kampioenschap. Tegen Rodenburg kwam het tweede goed uit de startblokken en wist op voorsprong te komen. Ze verzuimden echter de voorsprong uit te bouwen, waardoor Rodenburg weer terug in de wedstrijd kwam en zelfs op voorsprong wist te komen. Na even tegen een achterstand aan te hebben gekeken, vocht SIOS 2 zich terug. Beide ploegen hielden het spannend door tot aan het einde gelijk op te gaan. Uiteindelijk wist SIOS 2 met twee doelpunten in de laatste minuten op een 17-19 voorsprong te komen en de punten mee naar huis te nemen.

SIOS 3 trad in Emmeloord aan tegen Emmeloord 2. Het derde boekte met 9-19 een ruime overwinning en wist ook de punten mee naar huis te nemen.