Eerste helft biedt perspectief voor rest van competitie

In het weekend dat Fortuna zich wist te kronen tot kampioen van Nederland in de zaal hervatte SIOS / JUMBO Wolvega de competitie op het veld. Na een korte voorbereiding tegen eersteklassers Oerterp en de Waterpoort stond de confrontatie tegen ZKC ’19 uit Zuidwolde op het programma. SIOS / JUMBO Wolvega heeft een goed zaalseizoen gedraaid in de 2de klas waar enkelt de vorm in de laatste wedstrijden voor een mineur had kunnen zorgen. ZKC ’19 speelde een playdown wedstrijd tegen het eerder genoemde Oerterp en liet in de laatste 8 seconden van de wedstrijd handhaving in de 1ste klas zich ontglippen.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Okken voor de start van de wedstrijd. Meerdere aanvallen van beide kanten waren er nodig om tot het eerste doelpunt te komen. Vincent Koopman wist een goede SIOS / JUMBO Wolvega aanval te bekronen met een doelpunt. Niet veel later wist hij dit kunstje te herhalen en de ploeg uit Wolvega op 0-2 te zetten. ZKC ’19 herpakte zich en wist ook tweemaal op rij te scoren. Selina Holtrop wist met 1 van haar 4 treffers in de eerste helft SIOS / JUMBO Wolvega weer op voorsprong te zetten.

Zo ontstond er een boeiend schouwspel waarbij beide ploegen elkaar geen ruimte gaven om uit te lopen. SIOS / JUMBO Wolvega wist hierdoor zich knap te meten met één van de titelkandidaten in de deze 2de klas. Na 4-4 wist de thuisploeg het eerste gaatje te slaan. ZKC ’19 liep middels 4 scores op rij uit naar een 8-4 voorsprong. SIOS / JUMBO Wolvega rechtte haar rug en vocht zich terug in de wedstrijd en wist vlak voor de pauze langs zij te komen bij ZKC. Met nog een kleine 2 minuten te spelen vonden beide ploegen elkaar weer op de stand van 9-9. De thuisploeg had echter aan 2 schotkansen genoeg om toch met een 11-9 voorsprong de rust in te gaan.

Daar waar de eerste helft een prima spel werd vertoond door het basisteam van Rob Verra, daar hadden ze het in de 2de helft een stuk lastiger om tot goede scores te komen. Dit kwam mede door een tweetal blessure die de trainer/coach tot wisselen dwong maar ook door het goede spel van ZKC. Waar in de eerste helft Selina Holtrop scorend de toon aangaf had ze in de 2de helft moeite met het afronden van goed gecreëerde kansen. ZKC liep middels 14-9 uit naar 19-12. Hierdoor was de wedstrijd in het voordeel van ZKC ’19 beslist maar SIOS / JUMBO Wolvega bleef door korfballen, wat een compliment waard was. Bij het laatste fluitsignaal van dhr. Okken stond er een stand van 23-13 op het scorebord. De ploeg van Rob Verra kan ondanks de geflatteerde nederlaag terug kijken op een goede wedstrijd.

Het is zaak voor de jonge ploeg om haar rug te rechten en zich op te maken voor de volgende wedstrijd.

SIOS / JUMBO Wolvega 2 wist haar wedstrijd in Zuidwolde ook net niet te winnen. De ervaring en geslepenheid bij ZKC ’19 4 kostte de ploeg van Marten Holtrop de overwinning.

Met een 13-14 uitslag bleven de punten in Zuidwolde.