Stellingwervers weten verplicht nummer tot een goed einde te brengen

 

Na een korte onderbreking wegens de vakanties speelde SIOS / Jumbo Wolvega haar tiende wedstrijd in deze zaalcompetitie tegen Koru uit  Uffelte. Onderhand geen onbekende tegenstander meer voor de ploeg van Rob Verra. Tot afgelopen zondag speelde men al drie keer in competitieverband tegen elkaar. Alle drie de wedstrijden waren een prooi voor SIOS / Jumbo Wolvega en het bleek dat ook deze ontmoeting door de thuisploeg gewonnen zou worden.

 

Trainer/coach Rob Verra komt zo langzamerhand in een luxe positie. Daar waar hij gedurende de eerste fase van de competitie wekelijks zijn basis moest wijzigen in verband met blessures, loopt nu de ziekenboeg gestaag leeg. Verra geeft aan hierover enthousiast te zijn en dit zeker niet als een nadeel te zien. “We hebben met veel tegenslagen te maken gehad, maar de spelers en speelsters die de opengevallen plekken hebben opgevuld hebben dit uitstekend gedaan. Hierdoor ontstaat een luxe probleem voor ons als technische staf. Met elkaar gaan we hier op een goede positieve manier mee om en maken van dit “probleem” een luxe situatie”.

 

Voor SIOS / Jumbo Wolvega startte dit weekend in de aanval Henri Nijsingh, Jesse Tuttel, Selina Holtrop en Selina Hegie. Deze aanval wist de intenties van de thuisploeg gelijk weer te geven door twee keer doel te treffen. Het was deze middag zaak voor de Stellingwervers om zo snel als mogelijk een voorsprong te behalen op de ploeg uit Uffelte en daarmee snel de wedstrijd in het slot te gooien.

Echter Koru wist gedurende de eerste helft in de buurt van SIOS / Jumbo Wolvega te blijven. Na de 2-0 wist SIOS lange tijd dit verschil in score te behouden. Middels 4-2 en 5-3 liep de thuisploeg zelfs uit naar een vierpunts voorsprong. Dit wist men tot aan het rustsignaal te behouden.

 

Na de rust wist SIOS / Jumbo Wolvega de wedstrijd welke niet wist te ontbranden toch naar zich toe te trekken. Belangrijk hierin was om snel een grote voorsprong te realiseren. Op de stand 13-9 wisten Natasja Mink en Vincent Koopman Koru voor het eerst op zes punten achterstand te brengen. Uiteindelijk bleek dit niet een startschot voor een groot aanvalsoffensief maar SIOS / Jumbo Wolvega liep gestaag uit en liet de overwinning niet meer in gevaar komen. Ook het publiek keek de wedstrijd gelaten toe en dat typeerde ook het spelbeeld. Koru is en was niet bij machte om het de thuisploeg lastig te maken. Het hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel een opmerkelijke treffer van Jesse Tuttel. Via een afvang wist hij de bal in zijn bezit te krijgen en toverde werkelijk de bal onderhands in de korf. Dit was één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd. De goed leidende scheidsrechter Turk floot bij een stand van 29-18 voor het einde van de wedstrijd.

 

“Het was vandaag een verplicht nummer. Eerdere confrontatie met deze hekkensluiter waren ook al geen probleem voor ons. Ik denk wel dat we het publiek tekort hebben gedaan door mee te gaan met het tempo van hen. Daardoor is het nooit een mooie wedstrijd geworden terwijl wij wel de capaciteiten hebben om het publiek te vermaken” aldus winnend coach Rob Verra

 

SIOS 2 behaalde ook een belangrijke overwinning op Wez Handich 4. Door deze overwinning kan de ploeg van Marten Holtrop naar boven kijken en de strijd aangaan om de bovenste plaatsen. De eerste helft had men nog enige moeite met het achterverdedigen van de ploeg uit Rottevalle maar na de thee wist men het verschil te maken. Uiteindelijk wint men met 20-13.

 

Het derde team kan onderhand de champagne koud zetten. Ook de wedstrijd van zondag werd gewonnen van Koru. Hierdoor heeft de ploeg van Paul Wapstra nog geen wedstrijd verloren en lijkt men af te gaan op een kampioenschap.

 

Het nieuw gevormde team SIOS / Jumbo Wolvega 4 heeft ook haar wedstrijd gewonnen. Met 9-25 werd Kinea 4 verslagen. Hierdoor heeft ook dit team nog geen wedstrijd verloren dit zaalseizoen en lijkt daarmee een grote kans te maken op het kampioenschap.

 

Jesse Tuttel en Jan Woudsta speelden met de junioren A1 dit weekend tegen de combinatieploeg van Nic uit Groningen en Kv. Hoogkerk. Het bleek uiteindelijk een spannende wedstrijd te worden. Uiteindelijk wisten de Stellingwervers er met de overwinning van door te gaan. Hierdoor bevestigt men haar hele goede zaalseizoen en blijft daarmee koploper Ritola op 4 punten volgen.