Op de dag dat naast de A1 een bom uit de tweede wereldoorlog werd ontmanteld speelde SIOS / Jumbo Wolvega in Enschede tegen de onverslagen koploper EKC Nääs. Het lijkt een kwestie van tijd dat de ploeg het kampioenschap gaat pakken met nog 4 wedstrijden voor de boeg. De thuisploeg heeft nog geen enkele wedstrijd verloren en maar 1 gelijk gespeeld. Een bijzonder knappe prestatie. Het was aan de Service Apotheek West formatie de taak om hier verandering in te brengen.

 

Vlak voor de wedstrijd kreeg trainer/coach Rob Verra nog te maken met een kleine tegenslag. De geplande reis van de wissels van Apeldoorn viel dermate tegen dat men niet op tijd was voor de wedstrijd. Corine Brandsma en Ruben Hofstra, beide spelers van SIOS 3, waren bereid om de opengevallen vacatures in te vullen.

Na de deceptie tegen Kinea de vorige speelronde was de Autobedrijf van der Weide equipe er alles aangedaan om indruk te maken vandaag. Het was zaak om zich aan de verdedigende taken te houden en zo een kans te maken op punten in de Pathmoshal.

Na het eerste fluitsignaal was het EKC welke als eerst doel wist te treffen. Daar dit pas na 5 minuten spelen was kon men opmaken dat SIOS / Jumbo Wolvega het in eerste instantie verdedigend prima in orde had. Aan de andere kant van de medaille blijkt dan ook dat het aan scorend vermogen ontbrak om de wedstrijd vlot te trekken. Ook de extreme achterverdedigende tactiek van EKC Nääs hielp niet om er een spektakel van te maken.

Pas na de 4-0 wisten de stellingwervers de eerste treffer te noteren Lauran van Veen scoorde van afstand, 4-1. Coach Verra wisselde Patrick Moleman en Henri Nijsingh van vak om zo tot een betere verdeling te kunnen komen en de speerpunten van de thuisploeg nog beter te kunnen neutraliseren. Deze tactiek werkte. Vanaf de 4-1 scoorde SIOS / Jumbo Wolvega nog 4 maal tegenover 3 treffers van de ploeg uit Enschede. Natasja Mink had op dat moment het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door de reeds genoemde Brandsma.

 

Na de hervatting bleek dat het vlaggenschip uit Wolvega het achterverdedigen op een andere wijze ging bestrijden. Na 1 pass stond Roy Kraan binnen 5 meter vrij en rondde deze kans koel bloedig af. Binnen een minuut had men de bal weer veroverd en nu was het Henri Nijsingh die dezelfde koelbloedigheid ten tonele bracht en hiermee beide ploegen op gelijke hoogte zette. De spelers van EKC begonnen elkaar te irriteren en zaten niet in het spel, het leek alsof SIOS / Jumbo Wolvega een kans van slagen had middels deze nieuwe tactiek. Echter individuele klasse van een enkele speler bracht in de tweede helft het verschil. SIOS / Jumbo Wolvega had meerdere kansen nodig om tot scoren te komen waar EKC met één kans genoegen kon nemen. Middels 8-8 liep men uit naar 15-10 waarna de definitieve nekslag volgde toen er van afstand 17-11 gemaakt werd. Er waren nog een kleine 5 minuten te spelen toen coach Rob Verra zowel Ruben Hofstra als junior Sander Prakken een invalbeurt gunde. Dit betekende voor Prakken zijn debuut in het eerste van de stellingwervers. Beide heren wisten nog tot scoren te komen wat hun invalbeurt ietwat extra glans gaf. Uiteindelijk floot de leidsman de wedstrijd af bij een stand van 24-16. Het is zaak voor SIOS / Jumbo Wolvega om de rug te rechten en vol strijd de aankomende wedstrijden aan te gaan om handhaving in eigen hand te houden. “Je hoopt dat je voor een stuntje kunt zorgen. Vlak na de hervatting in de tweede helft had ik daar ook goede hoop op. Echter de individuele kwaliteit brak ons uiteindelijk op” aldus trainer/coach Verra.

Aankomend weekend speelt SIOS / Jumbo Wolvega 1 tegen DIO uit Oosterwolde. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 20.30 uur in d’ Oolde Steense. SIOS / Jumbo Wolvega 2 heeft na de winst tegen Apeldoorn de strijd om het kampioenschap volledig in eigen hand. Aankomende zondag speelt men om 13.10 uur thuis tegen het als vierde geplaatste OKO / BIES.