Zaterdag 25 september stond de wedstrijd tegen Rodenburg op het programma voor SIOS/Jumbo Wolvega. Na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen weekend was het voor SIOS zaak om zich weer te herpakken. Om 17:00 uur ging de wedstrijd op het complex in Wolvega van start.

SIOS wist niet goed van start te gaan waardoor Rodenburg al vrij snel 0-3 voor komt. Via Anton Prakken weet SIOS eindelijk van de 0 op het scorebord af te komen. Wederom weet Rodenburg te scoren waarna de thuisploeg eindelijk wat los weet te komen. SIOS scoort twee keer op rij wat de stand op 3-4 brengt, helaas voor SIOS kan Rodenburg dit ook waardoor de ploeg wederom drie doelpunten achter staat. Nadat Rodenburg ook nog de 4-8 binnen schiet neemt SIOS een time-out, een zeer zinvolle blijkt. Aan de hand van Simone Hofstra schiet de ploeg zichzelf weer terug in de wedstrijd. SIOS komt terug op één doelpunt, 8-9. Helaas weet Rodenburg nog snel, door een fout aan SIOS zijde, te scoren voor rust. Beide ploegen zoeken de kleedkamers dan ook op met een 8-10 ruststand.

Na de rust gaat de wedstrijd qua score gelijk op, maar SIOS blijft steeds tegen een achterstand van één of twee doelpunten aankijken. Wanneer SIOS scoort, weet Rodenburg vrij wel direct wat terug te doen. SIOS krijgt nog de kans voor de 12-12, helaas weet het de strafworp niet te benutten waardoor Rodenburg wederom een gat van twee doelpunten slaat. Desondanks geeft SIOS zich niet gewonnen en is Rodenburg ook nog niet gerust op de winst. Rodenburg geeft gas bij en weet voor het eerst in de tweede helft het verschil weer naar 3 te brengen. Rodenburg weet hierna de wedstrijd zakelijke uit spelen. Het duel eindigt in een 14-17 uitslag.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema zegt het volgende na de wedstrijd: “Rodenburg begon met meer pit en overtuiging aan de wedstrijd en namen daardoor het initiatief. Wij kwamen na een time out knap terug, maar moesten toch met een achterstand de rust in.

Tweede helft is het duidelijk dat Rodenburg het zoekt op de doorbraak. Hierin zijn wij niet scherp genoeg en krijgen te veel doorloopballen, kansjes en strafworpen tegen. Rodenburg scoort de tweede helft zelfs maar 1 keer van afstand. Kortom we brachten te weinig en Rodenburg was zaterdag de betere en misschien wel de slimmere.”

SIOS 2 mocht voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste aantreden tegen Rodenburg 2. De ploeg weet net als het eerste een spannende wedstrijd neer te zetten. Het gaat lang gelijk op, wanneer SIOS scoort weet ook Rodenburg te scoren. De wedstrijd stevent af op een spannende eindfase, SIOS weet deze fase in te gaan met een kleine voorsprong van één doelpunt. Helaas weet Rodenburg in de laatste minuut te scoren, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, 10-10.

Komend weekend, zaterdag 2 oktober spelen de selectie en het derde thuis tegen Kinea en Oranje Zwart. U bent allen van harte welkom op ons complex om beide ploegen aan te moedigen. Het derde start om 14:00 uur, het tweede start om 15:35 uur en het eerste zal om 17:00 uur van start gaan. Tot dan!