In het weekend waarin topkorfbal doorgang vond, speelde de Van der Weide-formatie in Oude Pekela tegen WSS. Het betrof een wedstrijd welke ingehaalf werd doordat de vorige keer storm Ciara roet in het eten gooide.

 

De stellingwervers begonnen voortvarend na het eerste fluitsignaal van dhr. Turk. Een mooie doorbraakactie van Lauran van Veen wers foutief verdedigd waardoor Patrick Moleman vanaf de stip mocht aanleggen. Deze faalde niet en opende de score. Gedurende de eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dit bevestigd ook de stand in de competitie voorafgaand aan de wedstrijd. Beide ploegen knokken voor lijfsbehoud waardoor winst in dit onderlinge duel een grote stap zou zijn in het bewerkstelligen van die ambitie. Op 2-2 zette de Service Apotheek West-equipe aan. Via scores van Moleman, Van Veen en de in de basis debuterende Sharissa Huitema sloeg SIOS / Jumbo Wolvega als eerst een gatje. Roy Kraan, Thomas Fabriek en wederom Lauran van Veen deden er nog een schepje bovenop, 3-8. Hierdoor leek het dat men freewheelend naar het rustsignaalkon korfballen. Echter WSS,  bekend om haar werklust, vocht zich terug in de westrijd. Van 4-9 naar 9-9 alvorens de ploeg van trainer/coach Rob Verra weer scoorde. Tot aan het rustsignaal was het stuivertje wisselen. Waarna de ploegen de kleedkamer opzochten met een gelijke stand 12-12.

 

Om het verdedigend iets beter op orde te krijgen greep Verra tactisch in door spelers van vak te laten wisselen. Net als de eerste helft was het Patrick Moleman die het eerste doelpunt van de 2de helft liet noteren. Echter ditmaal kon SIOS / Jumbo Wolvega geen afstand nemen van WSS.

Op het moment dat het nodig was nam Thomas Fabriek de ploeg bijde hand en maakte in deze fase het verschil. Rowan Hofstra en Marit Koopmans volgde het voorbeeld waarna het leek dat de wedstrijd in het voordeel van de friezen was beslist. Wederom rechtte de Groningeners hun rug en maakte er nog een spannend eind van. Na 13-18, 15-19 kwam de thuisploeg met nog 5 minuten te spelen terug tot 16-20. Coach Verra greep middels een time-out in en drukte de ploeg op het hart rustig te blijven in de slotfase. De eindfase van de westrijd kenmerkte zich door een aantal blessures. Ongemerkt sloop WSS dichterbij, op 17-20 scoorde Rowan Hofstra nog de 21ste treffer voor SIOS / Jumbo Wolvega, echter het verzet was nog niet gebroken. De wedstrijd mondde uit in een knotsgekke eindfase. Waarbij de ploeg uit Wolvega haar handen mag dichtknijpen dat het WSS aan kracht ontbeerde om in de laatste fase nog gelijk te maken. SIOS pakt hierdoor een belangrijke overwinning. Met vier punten voorsprong op de tegenstander van dit weekend en vier punten voor op de tegenstander van aankomend weekend heeft men alles in eigen hand.

 

Coach Rob Verra kijkt met gemengde gevoelens terug naar de wedstrijd. “Ik ben erg blij met de overwinning, maar ik vind ons kwalitatief beter dan WSS. We hadden het eerder moeten beslissen.” Aankomend weekend speelt SIOS/ Jumbo Wolvega in sporthal De Steense tegen Kinea, aanvang van deze derby is 14.30 uur.