Op 11 juni speelde SIOS/Jumbo Wolvega op een zonnig ‘t Korfien de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Oerterp/VKC uit Ureterp. Beide ploegen stonden in de middenmoot en hadden eigenlijk niets meer om voor te spelen. Zowel een kampioenschap als degradatie waren uitgesloten. In de competitie deed Oerterp/VKC het iets beter dan SIOS/Jumbo Wolvega, de ploeg uit Ureterp stond één plekje hoger, met drie punten meer. De vorige ontmoeting werd met 19-15 gewonnen door Oerterp/VKC. SIOS/Jumbo Wolvega had echter vertrouwen getankt door te winnen van Kinea en koploper Noordenveld. De verwachting was dan ook dat de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zouden zijn.

Oerterp/VKC opende de score, maar SIOS kwam snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Lauran van Veen. Oerterp/VKC kwam weer op voorsprong, maar SIOS zat hun op de hielen. Roy Kraan schoot de ploeg uit Wolvega weer naar gelijke hoogte. De beide ploegen waren zoals verwacht aan elkaar gewaagd, maar kwamen ook allebei moeilijk tot scoren. Oerterp/VKC wist weer een puntje voorsprong te pakken, maar SIOS liet zich niet van de wijs brengen. Door doelpunten van Jeroen Lodewijk, Natasja Mink en Rowan Hofstra wist SIOS voor het eerst deze wedstrijd op een 5-4 voorsprong te komen. Oerterp/VKC kwam weer op gelijke hoogte en met een stand van 5-5 zochten de ploegen de kleedkamers op.

In de pauze gaf trainer/coach Matthijs Roelfsema aan dat er aanvallend een hoger baltempo moest worden gedraaid. Het tempo lag laag, waardoor het spel niet lekker uit de verf kwam en de tegenstander makkelijker kon verdedigen. Verdedigend moest SIOS vooral de twee scorende heren uitschakelen, waardoor het scorend vermogen bij Oerterp/VKC bijna helemaal werd platgelegd.

SIOS kwam goed uit de pauze met wederom een doelpunt van Natasja Mink. Oerterp/VKC raakte echter wat getergd en beet zich vast in de wedstrijd. Ze wisten de achterstand van 6-5 om te buigen naar een voorsprong van 6-8. Net als in de eerste helft werd het weer stuivertje wisselen tussen de beide ploegen. Roy Kraan scoorde, maar ook Oerterp/VKC wist de korf weer te vinden. Rowan Hofstra bracht de stand naar 8-9, maar VKC/Oerterp wist de voorsprong weer met een puntje uit te bouwen. SIOS besefte dat het wat gas bij moest geven om niet achter de feiten aan te blijven lopen. Met doelpunten van Marloes Mulder, Roy Kraan en Lauran van Veen wist SIOS de 8-10 achterstand om te buigen naar een voorsprong van 11-10. De laatste fase van de wedstrijd bleek een spannende te zijn. Oerterp/VKC wilde zich niet gewonnen geven en kwam weer op gelijke hoogte. De laatste minuten werkten beide ploegen hard om op een doorslaggevende voorsprong te komen. Roy Kraan wist SIOS uiteindelijk weer op voorsprong te zetten met een mooi klein kansje. Oerterp/VKC deed nog verwoede pogingen om weer op gelijke hoogte te komen, maar het mocht niet baten. Met een stand van 12-11 wist SIOS de punten in Wolvega te houden. Ze kunnen volgende week met een positief gevoel afreizen naar de laatste wedstrijd tegen DWA/Argo in Winsum.

SIOS 2 zou aantreden tegen het tweede van Oerterp/VKC. Deze wedstrijd werd echter uitgesteld, omdat Oerterp/VKC geen team op de been kon krijgen.

SIOS 3 speelde tegen DOS’46 4. Het derde verloor met 10-13.