Op zaterdag 28 mei trad SIOS/Jumbo Wolvega thuis op ’t Korfien aan tegen de koploper in de competitie, Noordenveld uit Roden. SIOS/Jumbo Wolvega tankte vorige week zelfvertrouwen door een ruime overwinning te boeken op Kinea. Voor SIOS/Jumbo Wolvega stond er in principe niets meer op het spel. Door de overwinning van vorige week was het gevaar op degradatie zo goed als geweken. De ploeg uit Wolvega kon dus vrijuit gaan spelen. Voor Noordenveld stond er nog wel veel op het spel. Met twee punten voorsprong op de nummer twee konden zij zich geen misstap veroorloven.

 

SIOS begon goed aan de wedstrijd. Lauran van Veen schoot de ploeg uit Wolvega op voorsprong.  Noordenveld kwam gelijk, maar Jeroen Lodewijk zette SIOS weer op voorsprong. Het werd al snel duidelijk dat SIOS goed mee kon komen met Noordenveld en dat het wel eens een spannende wedstrijd kon gaan worden. Noordenveld kwam weer op gelijke hoogte, maar Jeroen Hofstra en Brenda Nijsingh zetten SIOS op een 4-2 voorsprong.  Noordenveld kwam wat beter in de wedstrijd en wist de achterstand om te buigen naar een 4-6 voorsprong. Marloes Mulder bracht de stand naar 5-6, waarna Noordenveld de voorsprong weer uitbreidde. Jeroen Hofstra en Brenda Nijsingh wisten de korf te vinden, waardoor SIOS terugkwam naar een stand van 7-7. Jeroen Lodewijk scoorde nog, maar Noordenveld bleek scherper te zijn aan het eind van de eerste helft. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 8-10.

 

In de pauze gaf trainer/coach Matthijs Roelfsema zijn team mee dat het spel aanvallend kleiner moest worden gemaakt. Alle spelers hadden kansen, maar SIOS kwam te ver van de korf af uit. Verdedigend moest SIOS vooral geconcentreerd blijven en zorgen dat de juiste spelers werden uitgeschakeld.

 

Noordenveld kwam beter uit de kleedkamers en kwam op een 8-11 voorsprong. SIOS probeerde zich te herpakken en met kwam door doelpunten van Jeroen Lodewijk en Lauran van Veen terug naar 10-11. Noordenveld scoorde weer, maar SIOS kwam weer terug met een doelpunt van Jeroen Lodewijk. Noordenveld wist nog op een 11-13 voorsprong te komen, maar kon SIOS niet van zich afschudden. Door doelpunten van Marnix Kraan, Lauran van Veen, Jeroen Lodewijk en Natasja Mink wist SIOS de achterstand om te buigen naar een 15-13 voorsprong. Noordenveld vocht zich in de laatste minuten terug naar 15-14, maar door een doelpunt van Marnix Kraan liep SIOS weer wat uit. Het bleef spannend tot het einde, waarbij Noordenveld in de laatste minuut nog wist te scoren. SIOS wist de voorsprong echter vast te houden en bij een eindstand van 16-15 bleven de punten in Wolvega.

 

SIOS 2 trad aan tegen het tweede van Noordenveld. Voor SIOS 2 een erg belangrijke wedstrijd. Ze stonden bovenaan in de competitie, met slechts één punt voorsprong op de nummer twee Noordenveld. Om de kansen op een kampioenschap in eigen hand te houden, was het voor het tweede zaak om te winnen van Noordenveld. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in het eerste deel van de wedstrijd was het vooral Noordenveld dat de boventoon voerde. SIOS 2 vocht zich terug en wist op voorsprong te komen. Noordenveld liet het er niet bij zitten en vocht zich weer terug. SIOS 2 verzuimde te scoren en weer op voorsprong te komen. Noordenveld kreeg aan het eind van de wedstrijd nog een aantal strafworpen, waardoor zij uiteindelijk de punten mee naar huis wisten te nemen. De eindstand was 9-11. De kansen op het kampioenschap zijn voor SIOS 2 nog niet helemaal verkeken. Noordenveld heeft nu één punt voorsprong. Het tweede heeft het echter niet meer helemaal in eigen hand. SIOS 2 zal de resterende wedstrijden moeten winnen en hopen op een misstap van Noordenveld.

 

SIOS 3 speelde tegen ASVD 3. Het derde verloor met 12-16 van de ploeg uit Dronten.