Stellingwerverformatie onderuit in spannende wedstrijd tegen EKC Nääs

De weergoden waren de ploegen gunstig gezind zondag j.l.. De gasten uit Enschede namen al snel het voortouw in deze wedstijd. SIOS / Jumbo Wolvega Had namelijk na 15 minuten spelen nog maar 1 doelpunt gemaakt. Het ontbrak in deze fase de ploeg aan enig fortuin. Ook kan de ploeg niet terugvallen op ingeslepen routines aangezien de basis-acht wederom afweek van andere weken. De geblesseerde Amber Olivier werd vervangen door Celina Elsinga.

Tot over maat van ramp moest men vlot in de eerste helft alweer een wissel toepassen omdat de genoemde Elsinga met ,naar later bleek, een hersenschudding het veld moest verlaten. Marit Koopman, welke al een wedstrijd in de benen had, verving haar met verve.

Middels een Time-Out probeerde trainer/coach Rob Verra de ploeg weer in de juiste richting te krijgen.

Jesse Tuttel schoot de 3 tegen 5 binnen waardoor het alle kanten nog op kon. Waar de doelpunten in het eerste deel van de wedstrijd duur waren daar wist men in de slotfase nog enigszins de korf te vinden. Na 3-7 liet Lauran van Veen de pauzestand bepalen op 4-7.

Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden in tweede helft was bij een ieder duidelijk. De verdienstelijk spelende Jesse Tuttel gaf gelijk het goede voorbeeld door een starfworp te benutten.

Selina Holtrop en Thomas Fabriek brachten beide ploegen weer op gelijke hoogte. Met nog een twintig minuten te spelen was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. De ingebrachte Sharissa Huitema zorgde gelijk voor aanvallende dreiging. Haar eerste actie van de wedstrijd leverde een strafworp op, welke Thomas Fabriek vakkundig afrondde. Dat het venijn in de staart zit kwam ook ditmaal uit.

EKC Nääs schuwde het fysieke duel niet, de jonge ploeg van SIOS / Jumbo Wolvega is daar nog niet in zijn geheel tegen opgewassen. Marit Koopman scoorde met nog 5 minuten te spelen de 11-11. Jesse Tuttel wist een strafworp goed af te ronden waarna EKC niet alleen gelijk maakte maar ook nog een voorsprong behaalde door van afstand de 12-13 te maken. SIOS / Jumbo Wolvega probeerde met alle macht een laatste doelpunt te forceren. Dit werd door het fysieke spel van EKC erg lastig gemaakt. Scheidsrechter Salomons was zelfs genoodzaakt om nog een gele kaart te geven aan van de heren van de gasten, waarna Jesse Tuttel zelfs het veld nog geblesseerd moest verlaten. Helaas was het deze dag de thuisploeg uit niet gegund om een laatste ultieme kans te benutten om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Trainer/coach Rob Verra was na de wedstrijd teleurgesteld over het resultaat: “Met elkaar trainen we niet om in het eerste kwartier maar één doelpunt te maken. Ook waren gemaakte afspraken op bepaalde momenten als sneeuw voor de zon verdwenen. Verdedigend hebben we wel een goede wedstrijd gespeeld, daar kunnen we wel verder mee’. Over het fysieke spel van de tegenstander maakte de trainer/coach zich niet druk: “Een dergelijk spel zit in spelers of het zit er niet in. Als trainer ga je daar niet bewust naar op zoek. Wel ben ik van mening dat de bond eens kritisch moet kijken wanneer een team ergens voordeel van heeft. Nu ontvangt een heer van hen een gele kaart voor een herhaaldelijke overtreding. Hier hebben wij geen voordeel van, als er vanuit onze verdediging na herhaaldijk overtreden ineens bijv. een strafworp gegeven mag worden dan stopt het eerder”.

Zowel Tuttel als Elsinga zijn voor meerdere weken uitgeschakeld waardoor de puzzel voor trainers Verra en Marten Holtrop opnieuw kan beginnen.

SIOS / Jumbo Wolvega 2 won deze middag overtuigend van OKO 3. De gasten kwamen geen moment in de wedstrijd voor, welke eindigde op een 24-16 eindstand.