Voor SIOS stond na de zwaarbevochten thuisoverwinning tegen Club Brothers ditmaal een uitwedstrijd naar oude bekende DIO op het programma. Het vlaggenschip van SIOS is de club uit Oosterwolde dit seizoen zowel op het veld als in de zaal al tegengekomen. Waar op het veld met overtuigende cijfers van DIO werd gewonnen, werd in de zaal in de laatste fase van de wedstrijd jammerlijk verloren. Zaak voor SIOS om dit goed te maken en op papier hadden de Wolvegasters ook de beste kans om met de punten naar huis te gaan. Waar SIOS bezig was aan een goede serie en in 2017 nog ongeslagen was, stond DIO onderaan en werd er gevochten tegen degradatie.

In de sfeerloze Boekhorst hal in Oosterwolde werd al snel na het fluitsignaal duidelijk dat DIO zich nog niet neerlegde bij degradatie. De ploeg kwam goed uit de startblokken en zette een futloos SIOS al snel op een 5-0 achterstand. Via een afstanders van Rowan Hofstra en Michiel Sliep wist SIOS voor het eerst deze wedstrijd wat terug te doen en SIOS kwam op 5-2. DIO had al vroeg in de gaten dat er deze zondag misschien wel wat te halen viel en hadden het vizier op scherp staan. Mede door slordige passing en overtredingen door SIOS wist DIO de touwtjes steviger in handen te nemen en uit te lopen naar een stand van 8-2. Vincent Koopmans wist van afstand te scoren en een speldenprikje uit te delen. DIO was echter niet onder de indruk en kreeg naarmate de wedstrijd duurde meer zelfvertrouwen. Binnen enkele minuten werd de stand uitgebouwd naar 11-3. Via doelpunten van Michiel Sliep en Saskia van Zeijst wist SIOS de achterstand nog iets te verkleinen, maar de Wolvegasters konden niet voorkomen dat ze met een ruime achterstand van 12-5 de kleedkamers in gingen.

In de pauze trachtte coach Jan Tuttel het slaperige SIOS wakker te schudden. Er moest meer op de ballijnen verdedigd worden en er moest vooral zuinig met de bal en de kansen om worden gegaan. De woorden van Jan Tuttel leken effect te hebben, want vrij snel na de pauze benutte Ron Bakker een mooie kleine kans en bracht de stand op 12-6. De heren van DIO bleken echter zuiver en wisten de korf van afstand vrij makkelijk te vinden. DIO slaagde er in om uit te lopen naar 15-6. Natasja Mink en Selina Hegie wisten vrij snel na elkaar te scoren en SIOS weer een klein beetje terug in de wedstrijd te brengen. Het waren echter wederom de heren van DIO die de ploeg van Oosterwolde naar een voorsprong van 17-8 wisten te brengen. Tim Jansen kwam in het veld voor Rowan Hofstra met de opdracht om de verdediging van DIO te verstoren. Dit leek goed uit te pakken, want de aanval van DIO begon slordiger te spelen en meer balverlies te lijden. Door doelpunten van Selina Hegie, Marloes Mulder en Michiel Sliep wist SIOS terug te komen naar 17-11. Er begon een klein beetje geloof te ontstaan bij de blauw-witten, maar dit werd al snel de kop in gedrukt door DIO, die de voorsprong vergrootten naar 20-11. Het kwaad was echter al geschied en DIO liet SIOS niet meer terugkomen in de wedstrijd. Natasja Mink en Marloes Mulder werden uit voorzorg gewisseld voor Nanda Wijngaard en Fokje Koopmans. SIOS wist via Vincent Koopman, Selina Hegie, Ron Bakker en Fokje Koopmans nog wat terug te doen, maar dat kon niet voorkomen dat de wedstrijd werd afgefloten bij een ruime voorsprong van DIO. Met een eindstand van 24-16 werd SIOS zonder punten huiswaarts gestuurd.

Voor SIOS scoorden: Michiel Sliep en Selina Hegie (3), Vincent Koopman, Saskia van Zeijst en Ron Bakker (2), Rowan Hofstra, Marloes Mulder, Natasja Mink en Fokje Koopmans (1).