Zaterdag 19 september mocht SIOS/Jumbo Wolvega afreizen naar Dokkum. Om half vier stond de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. SIOS stond voorafgaand aan dit duel eerste in de competitie met vier punten. De ploeg wilde dit graag zo houden en twee punten mee naar Wolvega nemen. De verwachting was dat De Granaet deze punten niet zomaar weg zou geven.

SIOS begon de wedstrijd met een gewijzigde opstelling, Lauran van Veen en Jeroen Lodewijk konden er deze dag niet bij zijn. Marit Koopmans en Nick Oost vervingen hen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam met 2-0 voor te staan, een teken voor SIOS om een tandje bij te zetten. Al snel komt de ploeg weer op gelijke hoogte, De Granaet antwoord met een tegentreffer. Vanaf dat moment blijft het tot de rust gelijk opgaan. Het tempo lag bij beide ploegen laag, evenals het schotpercentage. Wel wist een heer van De Geanaet het SIOS lastig te maken door zijn schoten van ver af te ronden. Net voor rust scoort Patrick Molenman nog een mooie afstander. Waardoor er een ruststand van 7-6 was in het voordeel van de thuisploeg, een magere score onder ons niveau. In de rust werd er op gehamerd dat de schoten langer moesten worden uitgesteld, en er in een hoger tempo gespeeld moest worden.

SIOS komt goed uit de kleedkamer en scoort al snel de 8-8. Er werd in een hoger tempo gespeeld en de juiste schoten werden genomen. Hierdoor kon de ploeg de achterstand van de pauze ombuigen door vijf doelpunten op rij te scoren. Vijf verschillende mensen wisten de korf te vinden, wat resulteerde in 8-12 voorsprong. Helaas valt SIOS hierna stil, met nog een kwartier op de klok. Selina Holtrop komt er in voor meer aanvallende dreiging. Deze wissel pakt goed uit, ze weet een strafworp mee te krijgen en te verzilveren. Met een stand van 9-13 en nog tien minuten op de klok was het voor SIOS zaak om de wedstrijd goed uit te spelen. Echter lukt dit niet en wordt er geen enkele goal meer gemaakt. De Granaet weet deze kans optimaal te benutten, door drie goals op rij te scoren. Met nog één minuut op de klok gaat Natajsa Mink door haar enkel, waardoor ze gewisseld moet worden. Deze laatste minuut speelt de thuisploeg goed uit, tien seconde voor tijd schieten zij de 13-13 er in. Hierna beëindigd de scheids de wedstrijd, waardoor SIOS een punt weggeeft. Heel zonde, maar te verwachten gezien de doelpuntloze fase aan het einde van de wedstrijd.

Matthijs Roelfsema Trainer/coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd: “Zoals verwacht een lastige wedstrijd in Dokkum. Aan het begin zijn we teveel met de tegenstander en de scheidsrechter bezig. Na de time-out herpakken we ons goed. De tweede helft trekken we dit goed door, helaas hebben we aan het eind van de wedstrijd de kansen niet meer afgerond. De opmerking van het Dokkumse publiek vatte het goed samen: SIOS heeft mooie en snelle aanvallen, alleen ontbreekt te afronding.”

SIOS 2 mocht 20 september spelen in Opende tegen Oko-Bies 2. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, aangezien SIOS recent een oefenwedstrijd tegen hetzelfde team heeft verloren. Op deze warme na zomerdag begon de wedstrijd om 13.00. SIOS begon goed aan de wedstrijd en het ging lang gelijk op. Er werd om en om gescoord, waardoor het verschil tot de pauze niet groter is geweest dan twee doelpunten. De ruststand was 9-9. In de tweede helft kon SIOS dit helaas niet volhouden en liep de score steeds verder uit. De wedstrijd eindigde dan ook met een 24-12 nederlaag.

Het eerste van SIOS gaat zich nu voorbereiden voor volgend weekend. 27 september mag de selectie op bezoek bij Zkc’19, en het belooft een spannende wedstrijd te worden! Zkc’19, Hoogkerk en SIOS hebben allen 5 punten en delen daarmee de eerste plek. SIOS wacht dus een lastige wedstrijd, we hopen dan ook op uw support in Zuidwolde. Het tweede gaat deze dag naar Oude Pekela en speelt hier om 13:00 uur tegen Wss 2.