In de eerste wedstrijd van 2019 werd er verloren van OKO/BIES

Na de onderbreking vanwege de feestdagen trad SIOS aan tegen OKO/BIES. SIOS wist voor het reces alle wedstrijden winnend af te sluiten en was vast beraden om deze reeks voort te zetten in 2019.
In de eerste wedstrijd van januari traden de Stellingwervers aan tegen OKO/BIES in Opende. SIOS nam de leiding maar gedurende de eerste helft moest men het initiatief laten aan de thuisploeg. Na een 11-9 ruststand liep OKO de 2de helft uit naar minimaal 4 punten voorsprong en wist bij het eindsignaal een 21-15 overwinning te laten noteren.

SIOS moest noodgedwongen in een gewijzigde opstelling starten. Van de 5 basisheren en dames waarmee men de competitie gestart was zijn er 3 geblesseerd. Dit betekende voor Vincent Koopman zijn eerste basisplaats van het seizoen in SIOS 1. “Op dit moment zitten we op dat gebied in de hoek waar de klappen vallen. De drie spelers zijn allemaal langdurig geblesseerd en dat is natuurlijk jammer. Maar Vincent (Koopman) heeft vandaag laten zien dat hij prima mee kan draaien in SIOS 1”.
Naast Koopman startte Ron Bakker, Lauran van Veen en Amber Olivier in de aanval. Dit vak wist SIOS vrij snel op een 2-0 voorsprong te zetten. Zowel Ron Bakker als Amber Olivier schoten van afstand raak. OKO/BIES was op dat moment nog erg zoekende naar de juiste kansen en de scherpte daarin. De Stellingwervers maakten hier niet genoeg gebruik van want na 10 minuten spelen was de stand nog maar 3-0 in het voordeel van de Wolvegaasters.
Hierna wist OKO/BIES ook de korf te vinden en daarmee ging de korfbalmachine uit Opende beter spelen. Waar de eerste 10 tot 15 minuten duidelijk in het voordeel van SIOS was, nam nu OKO/BIES het voortouw. Van 3-0 naar 3-3 om op 6-5 de eerste voorsprong te laten noteren. Henri Nijsingh bracht beide ploegen voor de laatste keer deze wedstrijd langszij middels een afstander. Tot het einde van de eerste helft bleef SIOS op het vinkentouw en was alles nog mogelijk. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een ruststand van 11-9.

Voor SIOS was alles nog mogelijk een 2 punten achterstand is niet onoverkomelijk, voor de spelers was er een taak weggelegd om met dezelfde intenties als de eerste helft het veld in te gaan.
Karin Verra was vlak voor de pauze het veld in gekomen voor de niet geheel fitte Lauran van Veen en gaf na het fluitsignaal een assist aan Amber Olivier die hiermee haar 2de treffer van de dag liet noteren. Belangrijker was nog dat ze hiermee SIOS weer dichterbij OKO/BIES schoot. OKO/BIES ging door met haar goede spel en liep gedegen uit naar een 15-10 voorsprong. Alvorens Ron Bakker middels een strafworp weer een treffer voor SIOS liet noteren. Trainer/Coach Verra liep in deze fase tegen een gele kaart op, door meermaals commentaar te leveren op beslissingen van leidsman Smit. Na de wedstrijd zou Verra ook erkennen dat het geen nut heeft om dergelijk commentaar te leveren maar hij blijft van mening dat er bij zijn ploeg veelvuldig voor spelhervattingen/vrije ballen gefloten werd. Waar OKO/BIES in zijn ogen gelijk strafworpen kreeg.
SIOS kon gedurende het resterende deel van de wedstrijd niet meer aansluiten bij OKO/BIES waardoor er ruimte was om nog enkele wissels in te brengen.

SIOS 2 verloor met 17 -15 van OKO/BIES 2