Sios speelde zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Rodenburg. Een wedstrijd waar voor beide ploegen nog veel op het spel stond. Rodenburg in gevecht om kampioenschap en Sios om niet te degraderen. Om 14.30 floot scheidsrechter de Vries in onder warme weeromstandigheden.

Het tempo in de eerste helft lag laag, vele spelers moesten wennen aan het warme weer. Rodenburg wist als eerste de korf te vinden maar een tegenprestatie van Sios volgde snel. Dit spelbeeld liep tot een 7-7 gelijke stand. Met nog 10minuten op de klok zakte Sios in waar Rodenburg optimaal van wist te profiteren. Waardoor de blauwhemden tegen een 7-10 achterstand aankeken wat ook de ruststand werd.

In de kleedkamer kreeg de selectie van Sios te horen dat de concurrent Olympia voor stond. Dit betekende dat Sios virtueel gedegradeerd was op dat moment. Dit bracht bij alle spelers iets naar boven. Het moest nu gebeuren!

Gelijk naar de pauze bracht Ron Bakker de stand terug naar 2 (8-10). Door uitstekend rebound werk van Rowan Hofstra in het ene vak en Mike Hegie in het andere vak kon Sios lange aanvallen draaien. Toch bleek Rodenburg het niet van plan te zijn om de wedstrijd uit handen te geven en bracht de stand snel terug tot een gaatje van 4 (8-12). Het publiek wat in grote getallen aanwezig was ging eens goed achter de 8 spelers van Sios staan. Dit werd gehoord, Ron Bakker bracht het gaatje van 2 terug (10-12) waarna Rowan Hofstra het Patrick Molenman de gelijke stand terugbrachten 12-12.

Alles leek erop dat er een zeer spannende slotfase zou komen. Lauran van Veen zorgde met 2 snelle doelpunten voor het eerste gaatje van 2 in voordeel van de Wolvegaasters. Iedereen zag het Rodenburg was moe en op, dit was het moment om erover te gaan. Het scoren verliep vlekkeloos, snel stond de stand op 18-14 waarna een paar minuten later het al 20-14 stond. Het slotakkoord kwam van Natasja Mink die de stand op 22-14 bracht.

Sios wat op maar 1 punt stond heeft zich terug geknokt naar 11 punten en zal volgende week de degradatie wedstrijd spelen in Twijzel tegen Olympia.

Ron Bakker 7x, Lauran van Veen 4x, Patrick Molenman 3x, Henri Nijsingh 2x, Natasja Mink 2x, Rowan Hofstra 2x, Nick Oost, Karin Verra.

De selectie wil al het publiek bedanken voor de goede steun, en hopen jullie graag terug te zien bij de allesbeslissende wedstrijd in Twijzel tegen Olympia.