Veel viel er voor SIOS nog niet te genieten dit zaalseizoen, maar dat was afgelopen zondag wel anders. Vitesse uit Beilen kwam op bezoek in Wolvega en was niet meer dan een speelbal voor de formatie van trainer/coach Jan Tuttel. Al vanaf minuut één controleerde SIOS de wedstrijd en dat resulteerde in een forse 30-11 overwinning.

Vooraf was de verwachting dat beide ploegen elkaar weinig zouden ontlopen. Met vier punten uit zeven wedstrijden stond SIOS op een vijfde plaats en Vitesse stond, met vier punten uit zes wedstrijden, maar kort achter SIOS. Ook het eerste duel tussen beide ploegen in Beilen werd maar nipt door SIOS gewonnen (25-28).

Maar een wedstrijd werd het in Wolvega nooit. SIOS opende scherp en daar hadden de gasten geen antwoord op. Binnen tien minuten stond het 4-0 voor SIOS. Op dat moment kon Vitesse pas het eerste doelpunt noteren. Bij SIOS leek de druk wat van de schouders en dus scoorde de ploeg er lustig op los. Vitesse daarentegen had moeite met scoren. In de eerste helft werden slechts vier doelpunten gemaakt, waaronder twee strafworpen. Er werd ook nog een strafworp gemist. Bij de pauze was een 14-4 stand bereikt.

Met zulke tussenstanden is het soms lastig om scherp te blijven, maar SIOS liet direct na de pauze zien dat het daar in deze wedstrijd helemaal geen moeite mee had. Natasja Mink en Selina Hegie schoten er allebei twee afstandsschoten in en daarmee was de wedstrijd, voor zover dat nog niet het geval was, wel beslist.

SIOS kon uitlopen naar 20-4 toen Vitesse opnieuw een strafworp miste. Scheidsrechter Snip liet de strafworp echter overnemen en de herkansing werd wel benut. Vanaf dat moment kon Vitesse pas meekomen met het scorend vermogen van SIOS. Het was echter al (veel) te laat om nog enige hoop op een resultaat te hebben. Op 30-11 werd voor het laatst gefloten.

Het eerste team van SIOS pakt daarmee belangrijke punten. De ploeg heeft wat ruimte ten opzichte van de achtervolging. Ook SIOS 2 deed belangrijke zaken in de strijd tegen degradatie. Tegen Korwi 2 uit Winschoten werd een 21-9 zege geboekt. Voor SIOS A1 stond op zaterdag een lastig duel tegen koploper Heerenveen A1 op het programma. De ploeg verloor met 9-15.

Doelpunten SIOS: Selina Hegie 8x, Saskia van Zeijst 5x, Michiel Sliep 5x, Natasja Mink 4x, Tim Jansen 4x, Rowan Hofstra 2x, Vincent Koopman 1x, Marloes Mulder 1x.