Zondag 13 Mei kwam Sios op bezoek bij ZKC‘19 uit Zuidwolde. ZKC’19 is voor de blauw witten uit Wolvega altijd een gelijkwaardig tegenstander. Beide ploegen altijd gedreven om te winnen. Sios die altijd nog speelt tegen degradatie wist dat de punten mee terug naar Wolvega moesten gaan.

Scheidsrechter Smit vloot om 14:30 de wedstrijd in, ZKC‘19 opende de score met een afstander. Door goed te verdedigen bleef ZKC‘19 uit van verdere score en kon Sios aanzetten. Door middel van doelpunten van Selina Hegie en Ron Bakker kwamen de Wolvegaasters met 1-3 op voorsprong. Dit gaatje van 2 bleef tot aan de 3-5. Wederom stond Sios zijn mannetje in de verdediging en kon het aanvals vak vaak aanleggen. Door middel van 2 doelpunten kon het eerste gaatje van 4 geslagen worden 3-7.

Op dat moment begon Sios te vertragen en kreeg het moeite om de bal het werk te laten doen, Trainer/Coach Johan Glorie bracht Mike Hegie in de ploeg voor extra lengte. Toch wist ZKC’19 terug te komen tot een 11-12 rust stand.

ZKC’19 kwam sterk uit de kleedkamers weg en bracht de score weer terug in evenwicht. Sios had 1 taak meegekregen vanuit uit de kleedkamers en dat was harder werken. Mike Hegie en Ron Bakker brachten samen de voorsprong weer terug 12-14. Waarnaar Henri Nijsingh, en Amber Olivier het gaatje van 4 terugbrachten 12-16.

Dit moment van de wedstrijd dacht Sios de punten te hebben, de snelheid ging er wederom uit en de vermoeidheid sloeg toe. De scherpte ging eraf in de verdediging en ZKC’19 wist wederom zich terug te knokken tot 17-17 gelijkspel.

Bij ingang van de laatste minuut een overtreding in voordeel van Sios. Hiervoor werd terecht een strafworp gegeven dat door wederom de belangrijke Thomas Fabriek werd afgemaakt. ZKC’19 nog met 1 kans om op gelijke hoogte te komen faalde. Sios dat hard heeft gewerkt voor de punten neemt ze terecht mee terug naar Wolvega.

Ron Bakker 8x, Henri Nijsingh 3x, Thomas Fabriek 2x, Selina Hegie 2x, Nick Oost, Amber Olivier, Mike Hegie.