Na de vorige wedstrijd gelijk te hebben gespeeld tegen OKO/Bies, stond er voor de gehele selectie van SIOS een reis naar Oude Pekela op het programma. Zowel het eerste als het tweede team moest aantreden tegen WSS. Voor het vlaggenschip van SIOS was het zaak een goed resultaat te behalen, om bovenin mee te kunnen blijven doen. Coach Jan Tuttel prentte zijn spelers dan ook in om vol voor de winst te gaan en om te proberen de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien.

 

Op het lange gras in Oude Pekela begon WSS beter aan de wedstrijd. Binnen enkele seconden wist de ploeg via een afstander de score te openen. SIOS maakte door een afstander van Michiel Sliep snel weer gelijk en trok vanaf dat moment het initiatief naar zich toe. De Wolvegasters waren duidelijk niet van plan om de punten in Oude Pekela te laten en door een strafworp van Selina Hegie kwam SIOS op voorsprong. WSS zette de achtervolging in en kon bijblijven tot een stand van 3-3. SIOS wist door twee doelpunten van Rowan Hofstra een klein gat te slaan en wat lucht voor zichzelf te creëren. WSS kon echter niet afgeschud worden en langzaamaan kropen ze dichterbij en kwam de stand op 5-6. Na een flinke botsing tussen Selina Hegie en haar dame floot scheidsrechter Turk voor een strafworp. Deze werd na een medische behandeling echter omgezet naar een vrije bal. Saskia van Zeijst wist deze scheidsrechterlijke dwaling af te straffen, door een mooie uitstarter te scoren vanuit deze vrije bal. Door doelpunten Natasja Mink en Marloes Mulder wist SIOS richting de pauze de voorsprong nog wat uit te bouwen en een klein gat te slaan. Met een stand van 5-9 gingen de ploegen richting de kleedkamers.

 

SIOS kon even bijkomen van het warme weer en het zware veld, om de tweede helft te kunnen proberen de voorsprong verder uit te bouwen. WSS wist na de pauze als eerste te scoren, maar de Wolvegasters gaven geen krimp. Verdedigend wist SIOS de wedstrijd steeds beter onder controle te krijgen, waardoor de aanvallen van WSS snel weer ten einde kwamen. Aanvallend wist SIOS de korf goed te vinden, waardoor de voorsprong werd uitgebouwd naar een comfortabele 7-16 voorsprong. De warmte en het lange gras kregen naarmate de tweede helft langer duurde steeds meer grip op de Wolvegasters. Het tempo ging omlaag en er slopen slordigheidjes in het spel. WSS sloop naderbij en wist terug te komen tot een stand van 11-17. Door doelpunten van Tim Jansen en Ron Bakker wist SIOS de ruime voorsprong te behouden, maar WSS wilde zich nog niet gewonnen geven. SIOS werd langzaam in slaap gesust door het warme weer en het lage speltempo. Michiel Sliep scoorde door middel van een strafworp het laatste doelpunt van SIOS en bracht de stand op 13-20. WSS stribbelde in de laatste fase van de wedstrijd nog even tegen en wist terug te komen tot 15-20. Bij deze stand vond scheidsrechter Turk het mooi geweest en floot de wedstrijd af.

 

Door deze overwinning heeft SIOS 1 zich weer gemengd in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse A. Concurrent Club Brothers wist niet te winnen van Olympia, waardoor SIOS op gelijke hoogte komt met Club Brothers en nu op een gedeelde eerste plaats staat.

 

SIOS 2 wist niet te winnen van het tweede team van WSS. Met een stand van 21-15 werd SIOS 2 met lege handen huiswaarts gestuurd.

 

Voor SIOS scoorden: Michiel Sliep (7), Rowan Hofstra en Ron Bakker (3), Natasja Mink en Marloes Mulder (2), Tim Jansen, Saskia van Zeijst en Selina Hegie (1).