Zondag 13 september mocht SIOS/jumbo Wolvega haar eerste thuis wedstrijd van het seizoen spelen. Met mooi weer voor de boeg beloofde het een mooie wedstrijddag te worden. Om 14:30 uur floot scheidsrechter Van Dijk de wedstrijd in tegen Kinea uit de Knipe.

SIOS begon slecht aan de wedstrijd en kwam al snel 1-4 achter te staan. Er hing deze zondag veranderlijke wind wat het schieten soms vermoeilijkte. Bij een stand van 1-4 stond het vak van Jeroen Lodewijk, Patrick Molenman, Natasja Mink en Amber Olivier in de verdediging. Dit vak wist het met elkaar goed dicht te houden, en onderschepten meerdere malen de bal. Hierdoor had het andere vak met Vincent Koopman, Rowan Hofstra, Anique Steenbergen en Lauran van Veen genoeg tijd om de 1-4 achterstand weer goed te maken. Bij een stand van 4-4 werd er veel om en om gescoord. Het verschil is tot de pauze niet groter dan 1 doelpunt geweest, beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte. Net voor rust scoort Rowan Hofstra nog een mooie afstander waardoor SIOS de rust in ging met een gelijke stand van 7-7.

SIOS kwam goed de kleedkamer uit, Patrick Molenman wist snel de 8-7 te maken. Kinea antwoord hierop met een tegen treffer. Vanaf dat moment weet de thuis ploeg de touwtjes in handen te nemen en scoort drie doelpunten op rij, waarvan twee van aanvoerster Anique Steenbergen. Kinea komt nog even terug tot één doelpunt waarna SIOS de wedstrijd goed uitspeelt. Bij een stand van 11-10 maakt SIOS een paar mooie doelpunten en komt voor te staan met een score van 17-11. Kinea scoort nog een paar doelpunten, maar deze komen te laat om de overwininnig nog in gevaar te brengen. De wedstrijd eindigt dan ook in een 19-16 zegen voor SIOS.

Trainer/Coach Matthijs Roelofsma zei het volgende na de wedstrijd; “We speelden de eerste helft aanvallend Kinea in de kaart. We namen vaak de eerste kans, waardoor de zakkende heren van Kinea de rebound konden pakken. Verdedigend hadden we Kinea goed onder controle. De tweede helft trokken we de wedstrijd naar ons toe. Ons rebound percentage nam toe, en we speelden de juiste kansen uit. We lieten Kinea in leven maar in de tweede helft lieten we het kwaliteitsverschil zien”.

Ook SIOS 2 mocht deze dag aantreden tegen Kinea 2. In de eerste helft ging het lang gelijk op. SIOS ging rusten met een stand van 10-7, in de tweede helft bleef het lang spannend. Kinea wist steeds een antwoord op de goals van SIOS. Met nog 5 minuten op de klok stond het 16-13 voor de thuisploeg, SIOS 2 wist de wedstrijd goed uit te spelen. Zo maakte ze nog twee goals, waardoor de wedstrijd eindigde in een 18-13 zegen voor SIOS.

Een mooi weekend waarbij de hele selectie vier punten wist te pakken. Nu gaan beide teams zich opmaken voor volgend weekend. Op zaterdag 19 september speelt SIOS 1 tegen De Graneat in Dokkum om 15:30 uur. SIOS 2 speelt de dag hierop in Opende tegen OKO-Bies 2 om 13:00 uur.