Wolvegaaster winnen met 18-14

 

Net als het openingsduel van het seizoen speelde SIOS haar laatste wedstrijd, voor afgaand aan de zaalcompetitie, tegen KORU uit Uffelte. Destijds waren de Stellingwervers vele malen sterker dan haar opponent. Ook deze wedstrijd was dit het geval. SIOS speelde een prima wedstrijd maar wist dit niet direct in scores uit te drukken. Middels een 7-12 pauzestand vierde men bij het eindsignaal een 14-18 overwinning.

 

Ten opzichte van voorgaande wedstrijden startte SIOS in een gewijzigde opstelling. Amber Olivier verving de afwezige Selina Hegie. Olivier startte naast Natasja Mink, Mike Hegie en Rowan Hofstra in de verdediging.

SIOS begon de wedstrijd voortvarend, Lauran van Veen en Thomas Fabriek wisten vlot de korf te vinden en zette de ploeg op 0-2. KORU stelde snel orde op zaken en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Hiermee had het 2de aanvalsvak van SIOS geen doelpunt gemaakt.

Daarin tegen was het vak met eerder genoemde Van Veen, Fabriek, Selina Holtrop en Ron Bakker aanvallend wel alert en wist middels de dames weer tweemaal te scoren, Coach Rob Verra riep dit vak wel op tot alertheid omdat ze naast het snel scoren ook snel de doelpunten tegen kregen.

Het eerste aanvalsvak wist nu ook de korf te vinden, zowel Mike Hegie als Rowan Hofstra wisten een inloper te benutten.

De thuisploeg heeft het deze competitie erg lastig, tot op heden wist de ploeg uit Uffelte nog geen punten te behalen. Men had het ook dit maal moeite met het pressiespel van SIOS.

Na de scores drie tegen 6 wist SIOS ook een 4 punts voorsprong te behalen. Op deze stand van 5 tegen 9 bracht men Henri Nijsingh in het veld voor Rowan Hofstra. Amber Olivier wist een omdraaibal knap af te ronden waarna Koru middels een afstander ook wist te scoren.

Hofstra kwam daarna weer terug in het veld om verdedigend het aanvalsspel van de thuisploeg te ontregelen.

Na 6-10 wisten beide ploegen de korf nog een aantal keer te vinden voordat scheidsrechter Moes voor het rustsignaal floot. SIOS leidde de dans om de overwinning op dat moment met 7-12.

 

Ron Bakker was het meest alert uit de kleedkamer gekomen en wist een de eerste score van de 2de helft te noteren. SIOS liep langzaam maar gestaag uit naar een ruime voorsprong waardoor een goede ruime score in het vooruitzicht lag.

Na 9-16 door Selina Holtrop kwam de thuisploeg toch enigszins terug in de wedstrijd. Men scoorde viermaal op rij zonder dat SIOS daar een treffer tegenover stelde. Thomas Fabriek wist deze serie te onderbreken door een inloper knap af te ronden. De wedstrijd was daarmee gespeeld, Mike Hegie scoorde de laatste treffer voor SIOS waarna KORU de stand op 14-18 eindstand bracht.

Door deze overwinning sluit SIOS het eerste deel van het veldseizoen af op de 4de plaats. Men loopt 4 punten achter op de eerste 3 ploegen, ZKC ’19, Wez Handich en Rodenburg. Op Kinea heeft men 6 punten voorsprong en op tegenstander Koru na deze overwinning zelfs 8.

“Voorafgaand aan deze wedstrijd heb ik aangegeven dat dit een sleutelduel is. Bij verlies ben je na de zaal wederom veroordeeld tot degradatiekorfbal. Na deze overwinning kunnen we, mits we de vorm behouden zoals de laatste periode, naar boven kijken. Wat dat betreft zitten we op het vinkentouw” aldus Rob Verra.

 

In Oude Pekela streed SIOS 2 onder leiding van Marten Holtrop zich naar een overwinning. Tegenstander WSS 3 probeerde al vechtende met man en macht van SIOS te winnen maar door een knappe laatste score van Simone Waterlander gingen de punten mee naar Wolvega.

 

SIOS A1 ging ook dit weekend met de punten aan de haal. Na een matige eerste helft zette men tegen ZKC ’19 in de 2de helft alles recht en wist men te winnen met 21 -13.