Op zondag 28 mei stond voor de eerste selectie van SIOS alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 op het programma. Zowel het eerste als het tweede team van SIOS moest aantreden tegen oude bekende Rodenburg uit Leek. Voor het eerste stond er niets meer op het spel. SIOS stond veilig in de middenmoot zonder gevaar voor degradatie en zonder kans op een kampioenschap. Voor Rodenburg gold hetzelfde, waardoor de enige eer die te halen viel, een derde plek in de competitie was.

 

In het warme Leek kwam SIOS het beste uit de startblokken. Nick Oost startte in de basis, op de plek van de geblesseerde Tim Jansen. Door doelpunten van Saskia van Zeijst en Ron Bakker kwamen de Wolvegasters al gauw op een 2-0 voorsprong. Rodenburg wist haar eerste doelpunt te maken, maar Nick Oost wist al gauw te antwoorden met een mooie inloper. De hitte speelde beide ploegen deze wedstrijd parten. Het baltempo lag laag en er slopen veel slordigheden in het spel. Rodenburg kreeg wat grip op de wedstrijd en wist de stand tot 3-3 te brengen. SIOS bouwde de voorsprong door doelpunten van Nick Oost en Michiel Sliep weer uit naar twee punten, maar Rodenburg wist in het kielzog van de Wolvegasters te blijven. Rodenburg kwam nog terug tot 4-5, waarna SIOS voor het eerst een comfortabele voorsprong wist te creëren. Langzaamaan werd de voorsprong uitgebouwd naar 4-8, voordat Rodenburg weer wat terug wist te doen. De ploeg wist echter niet meer dan een speldenprikje uit te delen en SIOS bleef haar voorsprong van vier punten te behouden. Met een stand van 8-12 gingen de beide ploegen de kleedkamer in.

 

De tweede helft kwam de overwinning van SIOS eigenlijk niet meer in gevaar. Hoewel Rodenburg de korf na de pauze wat makkelijker wist te vinden, bleef SIOS de rest van de wedstrijd een comfortabele voorsprong behouden. Door doelpunten van Nick Oost, Rowan Hofstra en Ron Bakker wist SIOS de stand naar 8-13 te brengen. Jesse Tuttel en Stefan ten Hoeve kwamen in het veld voor Rowan Hofstra en Ron Bakker. Michiel Sliep en Jesse Tuttel wisten vervolgens door middel van een vrije bal en een kleine kans de stand naar 11-15 te brengen. Het verzet van Rodenburg werd stukje bij beetje gebroken en SIOS liep uit naar een voorsprong van 11-17. Saskia van Zeijst en Natasja Mink werden gewisseld en vervangen voor respectievelijk Esmee van Veen en Nanda Wijngaard. Rodenburg gaf nog een keer gas en kwam terug tot 13-17, maar was niet meer bij machte om het gat verder te dichten. SIOS bleef een voorsprong van minimaal vier punten behouden en de wedstrijd kabbelde rustig richting het einde. Nick Oost, Michiel Sliep en Jesse Tuttel wisten nog te scoren en de eindstand werd uiteindelijk bepaald op 17-22. Hierdoor is SIOS op de derde plek in de competitie geëindigd en blijft SIOS komend seizoen actief in de tweede klasse.

 

Voor SIOS 2 stond er in tegenstelling tot het eerste nog wel heel wat op het spel. Deze laatste wedstrijd werd de strijd om het kampioenschap rechtstreeks met concurrent Rodenburg uitgevochten. SIOS 2 had de betere papieren en was bij een overwinning of gelijkspel zeker van het kampioenschap. Dat Rodenburg zich niet makkelijk gewonnen zou geven, werd al gauw duidelijk. De ploeg uit Leek begon beter en wist al snel op voorsprong te komen. SIOS 2 bleef strijden voor wat het waard was en wist de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Vanaf dit moment ontliepen bij ploegen elkaar niet veel en was het stuivertje wisselen. Tot aan het eindsignaal wist geen van beide ploegen de overhand te krijgen en dit zorgde voor een spannende ontknoping. Met nog enkele minuten te gaan wist Rodenburg wederom op gelijke hoogte te komen met SIOS 2, maar SIOS 2 trok uiteindelijk aan het langste eind en wist bij een eindstand van 18-18 het veldkampioenschap binnen te slepen.

 

Voor SIOS scoorden: Nick Oost (6), Michiel Sliep (5), Ron Bakker en Natasja Mink (3), Saskia van Zeijst en Jesse Tuttel (2) en Rowan Hofstra (1).