Overgangsklasser AVO uit Assen wint nipt met 19-20

 

Het prachtige weer deze woensdagavond liet vele mensen besluiten om een bezoek te brengen aan sportpark Molenwiek. Om 20.00 kruiste SIOS hier de degens met AVO.

Een goed leidende Kees Smit droeg bij aan het vlotte en mooie spel van beider ploegen, waarbij SIOS na 4-4 een klein voorsprong nam. AVO kwam met de pauze terug tot 9-9 en wist ondanks dat SIOS veelal de bovenliggende partij was toch de winst te behalen in  deze bekerwedstrijd, 19-20.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd was trainer/coach Rob Verra genoodzaakt om zijn basisopstelling te wijzigen. Selina Hegie was niet fit genoeg om te starten en werd met verve vervangen door Amber Olivier. Dit bleek geen negatieve invloed te hebben op het spel van de wolvegaasters want men ging voortvarend van start. Thomas Fabriek liet als snel de 1-0 noteren.

Op voorhand had men kunnen spreken van een wedstrijd tussen David en Goliath. AVO uit Assen komt uit in de overgangsklasse terwijl SIOS twee klassen lager acteert in de 2de klas. Tussen de lijnen was hier echter niks van te merken. De spelers en speelster van SIOS zette verdedigend veel druk op de aanvallers van AVO en wisten hiermee veel aanvallen te beperken tot maar 1 schot. In de aanval speelde men geduldig en goed, waarbij men profiteerde van de gegeven kansen van de gasten. Na een klein kwartier spelen hielden beide ploegen elkaar dan ook nog steeds in evenwicht, 5-5. Voor de pauze wist SIOS zelfs op een 9-7 voorsprong te komen, maar de Assenaren maakten vlak voor het pauzesignaal nog gelijk waarmee met een stand van 9-9 de kleedkamers werden opgezocht.

 

Coaches Rob Verra en Marten Holtrop gaven aan dat er genoeg kansen lagen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Men speelde een uitstekende wedstrijd en moest dit gedurende de tweede helft trachten vol te houden. Het was AVO dat na de pauze de eerste score liet noteren, 9-10. SIOS rechtte haar rug en wist 4 maal tot scoren te komen, een sensatie hing in de lucht. Vele wissels aan de kant van de gasten bracht men toch terug naar een gelijke stand van 13-13. Hierna hielden beide ploegen elkaar continu in evenwicht. Doelpunten vielen aan beide kanten makkelijk en een spannende slotfase hing in de lucht. Tot aan de laatste minuut van de wedstrijd wist SIOS het niveau van AVO te evenaren maar helaas voor de ploeg uit Wolvega scoorde men vlak voor tijd alsnog de 19-20.

SIOS is hiermee uitgeschakeld voor de Jan Mulder Beker en kan haar blik volledig richten op de competitie.

 

“Dit is de beste wedstrijd die wij tot nu toe als team gespeeld hebben. Gedurende de gehele wedstrijd zijn we gelijkwaardig en op sommige fases zelfs beter dan AVO. Als staf zijn we uitermate tevreden met wat men vandaag heeft laten zien. Ondanks de uitslag vindt ik dat wij als winnaars van het veld mogen gaan” aldus Rob Verra in een eerste reactie na de wedstrijd. Het publiek onderstreepte dit door de spelers een groot applaus te geven.

 

Aanstaande zondag wacht een nieuwe confrontatie in de reguliere competitie. Om 14.30 uur speelt men wederom op Sportpark Molenwiek echter de tegenstander dan is Olympia uit Twyzel.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speel het team van Marten Holtrop (SIOS 2) tegen OKO/BIES 2.