Op zondag 16 oktober stond voor het vlaggenschip van SIOS de laatste veldwedstrijd van het jaar op het programma. Het was eveneens de laatste wedstrijd op het huidige kunstgrasveld. Na 15 jaar trouwe dienst wordt er de komende tijd hard gewerkt om twee nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen. Tegenstander deze zondag was oude bekende Rodenburg uit Leek. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd met negen punten op de tweede positie, met een punt achterstand op koploper Club Brothers. Winst was dus van belang, om zo in het spoor van Club Brothers te kunnen blijven.

SIOS speelde deze wedstrijd met een enigszins gewijzigde opstelling. Fokje Koopmans speelde op de plaats van Monica Scheenstra en Lauran van Veen speelde op de plaats van Selina Hegie. SIOS kwam snel op voorsprong na een strafworp die werd afgerond door Jesse Tuttel. Rodenburg wist de stand echter snel weer gelijk te trekken. Vanaf dat moment werd er door beide ploegen tot een stand van 4-4 om en om gescoord. Rodenburg wist uiteindelijk de overhand te krijgen en liep uit tot 4-7 voordat SIOS via een doelpunt van Michiel Sliep weer iets terug wist te doen. Rodenburg was echter niet onder de indruk en bouwde de voorsprong verder uit naar 4-9. Coach Jan Tuttel bracht Ron Bakker in het veld voor Vincent Koopman. SIOS, dat de gehele wedstrijd al moeite had om de korf te vinden, profiteerde van de nieuwe impuls en wist zich met doelpunten van Natasja Mink, Fokje Koopmans, Jesse Tuttel en Ron Bakker weer op gelijke hoogte te knokken.  Rodenburg wist uiteindelijk toch weer de overhand te krijgen en ging met een 10-12 voorsprong de pauze in.

Na de pauze was het wederom Rodenburg dat de overhand had en de voorsprong werd snel uitgebouwd naar 10-14. SIOS liet het er echter niet bij zitten en knokte zich weer terug in de wedstrijd. Via doelpunten van Ron Bakker, Natasja Mink en Jesse Tuttel wist SIOS weer op gelijke hoogte te komen met Rodenburg en de stand naar 14-14 te brengen. Rodenburg leek de grip op de wedstrijd te verliezen en SIOS wist door doelpunten van Jesse Tuttel, Ron Bakker en Michiel Sliep op voorsprong te komen en deze uit te bouwen naar 19-15. Marloes Mulder werd gewisseld voor Nanda Wijngaard. Rodenburg probeerde nog wat terug te doen, maar had aan het einde van de wedstrijd niet meer genoeg schotkracht om de stand nog gelijk te trekken. Na een afstander van Michiel Sliep werd de wedstrijd afgefloten op een eindstand van 20-16.

SIOS 2 wist haar laatste veldwedstrijd ook te winnen en eindigt hierdoor de eerste helft van het veldseizoen als koploper. Rodenburg 2 werd met 15-12 huiswaarts gestuurd, waardoor alle vier punten in Wolvega bleven.

Voor SIOS scoorden: Jesse Tuttel (6), Michiel Sliep (4), Ron Bakker (4), Natasja Mink (3), Mike Hegie (2), Fokje Koopmans (1).

logo1_cf7092f2d886cf02cc0664e02d1d95a91