SIOS VERLIEST EERSTE DUEL OM PLAATS IN MIDDENMOOT

In Roden verliest men met 19-18

In één week tijd speelde het vlaggenschip van Kv. SIOS twee keer tegen Noordenveld uit Roden.

Op woensdagavond trof men elkaar in de strijd om de Jan Mulderbeker, deze wedstrijd wisten de blauwhemden te winnen middels strafworpen. Na verlenging was het nog 18-18, de dames en heren van SIOS hadden de zenuwen beter in bedwang en faalde in de strafworpenserie niet. Hiermee bereikte men de volgende ronde van de bekercompetitie.

Afgelopen zaterdag kruiste men wederom de degens. In Roden had SIOS bij het rustsignaal nog een 2 puntsvoorsprong, 9-11. Maar na de thee was de thuisploeg beduidend beter op het schot en wist de punten in eigen huis te behouden. Met een 19-18 eindstand keerden de wolvegaasters puntloos naar huis.

Onder leiding van de heer Abma startten beide ploegen op zaterdagmiddag het treffen. SIOS was er op gebrand om de volle buit mee naar huis te nemen en daarmee een goede stap te zetten in het klassement. Middels een vrije bal scoorde Lauran van Veen haar eerste doelpunt van de wedstrijd, Rodenburg zette een gelijke stand op het scorebord door het afronden van een inloper. Echter daarna was het SIOS welke de bovenliggende partij was. Selina en Mike Hegie scoorden beiden een afstander en ook Lauran van Veen wist de korf weer te vinden. Rodenburg moest in de achtervolging terwijl SIOS gedurende de eerste helft liet blijken hetzelfde resultaat te willen behalen als midweeks.

Door een overwinning zou SIOS zich in de middenmoot van de 2de klas kunnen nestelen.

Ondanks het betere aanvallende spel van de gasten, wist thuisploeg Noordenveld in het wiel te blijven. SIOS kon haar voorsprong niet uitbreidden en moest ,na een knappe score van Selina Hegie, de rust in met een 9-11 voorsprong.

De eerste score nadat de leidsman de wedstrijd had hervat was van Lauran van Veen, middels een mooie omdraaibal bracht ze de voorsprong naar 9-12. Noordenveld was beduidend beter de pauze uit gekomen en wist in deze 2de helft de korf beter te vinden. Van 9-12 kwam men sterk terug naar een 14-14 gelijke stand. Trainer/coach Rob Verra trachtte in deze periode middels enkele wissels het tij te keren. De eerste score viel echter aan de andere kant. Een uitstarter rond de korf zette de 15-14 op het scorebord. Met haar 4de treffer van de dag zette Van Veen beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Hierdoor konden de supporters zich opmaken voor een zenuwslopende slotfase. Geen van de ploegen wist door te drukken en zijn of haar kansen om te zetten in scores. Aanvoerder Mike Hegie wist de bal als eerst weer door de korf te mikken. Scheidsrechter Abma gaf beide ploegen een strafworp en werden beheerst afgerond. Voor SIOS scoorden Thomas Fabriek dit buitenkansje. SIOS zat hiermee nog steeds aan de goede kant van de score. Maar wederom viel daar de gelijkmaker door een score van afstand. Noordenveld drukte door en wist middels een uitstarter zelfs 18-17 voor te komen. Selina Hegie maakte vrij snel daarna weer gelijk, waardoor er nog van alles mogelijk was in de slotfase. Met nog een kleine minuut te spelen scoorde Noordenveld,19-18, SIOS kreeg daarna voldoende kansen om gelijk te maken maar faalde helaas. De scheidsrechter floot af, waarna de spelers gedesillusioneerd de kleedkamer opzochten.

Coach Verra:” We zijn hier naartoe gekomen om de wedstrijd naar onze hand te zetten en de punten mee naar Wolvega te nemen. De spelers en speelsters bezitten daar de kwaliteit ook voor, maar soms moet je ook een beetje geluk hebben”.

SIOS bezit na deze nederlaag de 6de plaats in de 2de klas, aanstaand weekend treft men op Sportpark Molenwiek Kinea uit de Knipe. “We zien dat we stapje voor stapje beter worden en het nieuwe korfbalspel ons eigen maken. Onze dames maakten vandaag 10 van de 19 doelpunten, daar ben ik ontzettend trots op. De insteek van Marten Holtrop en mij is dat we over alle spelers en speelsters kunnen scoren. De dames laten hierbij het goede voorbeeld zien. Dit geeft vertrouwen voor de aankomende wedstrijden” aldus Verra.

SIOS 2 speelde op zondag haar wedstrijd tegen Leeuwarden 2. In de Friese hoofdstad behaalden de pupillen van Marten Holtrop een 10-16 overwinning. Hiermee doet men goede zaken in de reserve 3de klasse. Aanstaande zondag speelt men voorafgaand aan de wedstrijd SIOS 1 – Kinea 1 om 13:00 uur tegen OWK 3 welke op de 3de plaats staat. SIOS 2 bezet in deze klasse de 2de plaats achter het ongeslagen Wez Handich 2.

SIOS A1 speelde in Gorredijk tegen LDODK A2. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 18-18 gelijkspel. Na 4 wedstrijden staat de ploeg van Jan Woudstra en Jesse Tuttel op een 4de plaats. Aankomende zaterdag speelt men tegen ASVD A2 welke 1 plaats onder hen staat.

Door de overwinning in de 1ste ronde van de Jan Mulder beker speelt SIOS 1 op woensdag 10 oktober haar 2de ronde in deze bekercompetitie. Om 20.00 uur zal men spelen tegen het in de Overgangsklasse uitkomende AVO uit Assen.