Met de lente in aantocht komt het zaalseizoen alweer ten einde. Het vlaggenschip van SIOS speelde de laatste wedstrijd uit tegen Rodenburg uit Leek. Voor beide ploegen was de wedstrijd een formaliteit. Zowel SIOS als Rodenburg had zich al veilig gespeeld en komen volgend zaalseizoen weer uit in de tweede klasse.

 

Rodenburg begon de wedstrijd fel, maar weinig effectief. De eerste aanval duurde enkele minuten, maar de ploeg uit Leek wist niet te scoren. Vincent Koopman was scherp en wist in de eerste aanval van SIOS al snel te scoren. Via een vrije bal wist Rodenburg ook haar eerste doelpunt te maken en de stand op 1-1 te brengen. Rodenburg wist op voorsprong te komen, maar SIOS wist door een doelpunt van Tim Jansen al vrij snel weer gelijk te komen. Rodenburg wist de voorsprong wederom in handen te krijgen, maar Selina Hegie bracht SIOS weer op gelijke hoogte. Beide ploegen speelden slordig en waren niet effectief in de afronding van de kansen. SIOS was echter de geduldigste van de twee en wist door doelpunten van Selina Hegie en Tim Jansen uit te lopen naar een stand van 7-4. Rodenburg zette de achtervolging in en wist terug te komen tot 6-7. SIOS sloeg door een mooie afstander van Rowan Hofstra weer een gaatje van twee punten, maar door twee snelle doelpunten wist Rodenburg weer op gelijke hoogte te komen. De ploeg uit Leek zette net voor de pauze nog even een eindsprint in en wist op een voorsprong van 10-8 te komen. De tijd tikte langzaam weg en SIOS probeerde verwoed om de pauze niet met een achterstand in te gaan. Met doelpunten van Tim Jansen en Marloes Mulder wist SIOS op slag van rust nog op 10-10 gelijk te komen.

 

SIOS kwam niet goed uit de kleedkamers en er werd veel slordig balverlies geleden. Rodenburg daarentegen leek de korf te hebben gevonden en wist de stand uit te bouwen naar 13-10. Via doelpunten van Natasja Mink en Rowan Hofstra wist SIOS weer wat terug te doen en in het spoor van Rodenburg te blijven. Michiel Sliep en Tim Jansen zorgden ervoor dat SIOS voor de derde keer deze wedstrijd weer op gelijke hoogte kwam. Een periode van stuivertje wisselen brak aan, waarbij Rodenburg steeds op een punt voorsprong kwam, waarna SIOS de stand weer gelijk wist te trekken. Rodenburg leek de langere adem te hebben en wist uiteindelijk op een voorsprong van 20-17 te komen. SIOS sputterde met doelpunten van Rowan Hofstra en Selina Hegie nog wat tegen, maar de Wolvegasters konden niet meer voorkomen dat Rodenburg de voorsprong verder wist te vergroten. De eindfase werd gekenmerkt door veel balverlies en gemiste kansen. De wedstrijd doofde als een nachtkaars uit en met een eindstand van 24-19 verzuimde SIOS om de laatste punten van het zaalseizoen naar Wolvega mee te nemen.

 

SIOS 2 kwam ook in actie tegen Rodenburg. Na een enerverende wedstrijd wist SIOS het tweede team van Rodenburg met 14-17 te kloppen. Ook SIOS 2 heeft zich weten te handhaven en is volgend zaalseizoen weer terug te vinden in de reserve derde klasse.

 

Beide teams bereiden zich nu voor op het vervolg van het veldseizoen. Zowel het eerste als het tweede staat er goed voor en strijden nog voor het kampioenschap. SIOS 1 staat momenteel tweede, op een punt van Club Brothers, waar SIOS 2 de eerste plek op de ranglijst bekleedt. Ingredi├źnten voor een enerverende tweede helft van het veldseizoen.

 

Voor SIOS scoorden: Selina Hegie (5), Tim Jansen (4), Rowan Hofstra (3), Michiel Sliep, Natasja Mink en Vincent Koopman (2), Marloes Mulder (1).