Op zondag 14 mei vertrok de gehele A-selectie van SIOS naar Groningen om daar zowel het eerst als het tweede van Club Brothers te treffen. Voor SIOS 1 was de opdracht om te proberen de slechte reeks van de afgelopen weken te doorbreken en weer wat punten mee naar huis te nemen. SIOS 2 strijdt nog volop voor het kampioenschap en Club Brothers was de volgende horde die genomen moest worden.

 

Club Brothers begon beter aan de wedstrijd en wist al snel de score te openen. Met name de heren waren bij de Groningers op schot. SIOS wist echter mee te scoren en in het kielzog van Club Brothers te blijven. Beide ploegen ontliepen elkaar in de eerste fase van de wedstrijd niet veel. Het was stuivertje wisselen en beide ploegen scoorden om en om. Club Brothers bleek dit spelletje uiteindelijk toch wat beter vol te houden en gestaag wisten ze een comfortabele voorsprong van zes punten te creëren. SIOS herpakte zich langzaam en kreeg meer grip op de scorende heren van Club Brothers. Waar bij het bij hen scorend stokte, wisten de Wolvegasters de korf voorzichtig aan weer te vinden. SIOS zette kort voor de pauze nog even aan en wist het gat te verkleinen naar twee punten. Met een stand van 14-12 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

 

Het was duidelijk dat SIOS flink aan de bak moest om nog kans te maken op de overwinning. Coach Jan Tuttel gaf zijn team dan ook mee om er verdedigend goed op te gaan en aanvallend de goede kansen te kiezen en scherper te zijn in de afronding.

 

SIOS kwam goed uit de kleedkamers en wist al snel de stand gelijk te trekken. De sterk reboundende Ron Bakker gaf zijn vak de mogelijkheid om lange aanvallen te draaien. Dit in combinatie met het slordige aanvalsspel van Club Brothers en de goede verdediging van SIOS zorgde ervoor dat SIOS de rollen om wist te draaien en op voorsprong wist te komen. Er brak opnieuw een fase van stuivertje wisselen aan, waarbij Club Brothers weigerde op te geven. SIOS wist in eerste instantie de bovenliggende partij te blijven, maar Club Brothers wist in de laatste fase van de wedstrijd toch weer tot een stand van 22-22 terug te komen. Beide ploegen waren duidelijk gespannen, aangezien er aan beide kanten veel balverlies werd geleden. Club Brothers wist nog twee maal te scoren en voor de laatste maal de voorsprong te pakken. SIOS deed nog verwoede pogingen om weer op gelijke hoogte te komen, maar het mocht niet meer baten. De Wolvegasters wisten nog een maal de korf te vinden en kwamen zo net iets tekort. Met een stand van 24-23 werd de wedstrijd afgefloten.

 

SIOS 2 won met 14-17 en behoudt daarmee de koppositie. Zij kunnen volgende week op het eigen veld tegen Rodenburg het kampioenschap binnen slepen.