Na een korte rustperiode van twee weken stond op zondag 7 mei voor het vlaggenschip van SIOS de uitwedstrijd naar Atalante op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen op gelijke hoogte. Waar SIOS op dit moment worstelt om punten te pakken, is Atalante aan een goede reeks bezig en is er door hen de tweede helft van het veld seizoen nog geen wedstrijd verloren. Voor SIOS was het zaak om het de Apeldoornse ploeg flink lastig te maken en de goede reeks te beëindigen. Beide ploegen strijden nog om het kampioenschap, dus een overwinning was voor beide ploegen van belang.

SIOS startte met Vincent Koopman in de plaats van de zieke Ron Bakker. Atalante kwam scherp uit de startblokken en wist binnen enkele minuten de score te openen en een voorsprong van 2-0 op het scorebord te brengen. Marloes Mulder en Natasja Mink wisten voor SIOS te scoren en de Wolvegasters weer op gelijke hoogte te brengen. Al vrij snel bleek dat het een lastige middag zou worden voor SIOS. Het zware veld en het fysieke spel van Atalante zorgde ervoor dat de Wolvegasters rommelig speelden en veel kansen in de korfzone om de oren kregen. Atalante wist de voorsprong vrij gemakkelijk uit te bouwen naar 7-3. SIOS wist weer iets terug te doen, door middel van doelpunten door Marloes Mulder en Natasja Mink terug te komen tot een stand van 7-5. Atalante denderde echter door en SIOS vond het moeilijk om een antwoord te vinden op het fysieke geweld van de ploeg. Natasja Mink wist nog te scoren voor SIOS, maar Atalante bouwde de stand uit naar een 11-6 voorsprong, waarna voor de pauze werd afgefloten.

In de pauze kon SIOS even op adem komen en zichzelf herpakken. Coach Jan Tuttel gaf zijn ploeg de opdracht om niet mee te gaan in het spel van Atalante en om te proberen het eigen spel zoveel mogelijk te spelen. Deze opdracht was niet aan dovemansoren gericht, want SIOS kwam scherp uit de kleedkamers. Binnen enkele minuten wist SIOS met doelpunten van Rowan Hofstra en Tim Jansen terug te komen naar een stand van 11-9. SIOS bleef vechten en worstelen, maar Atalante had duidelijk de overhand in de wedstrijd. De voorsprong werd langzaamaan uitgebouwd naar 15-9, voordat SIOS door een doelpunt van Selina Hegie weer iets terug wist te doen. SIOS was murw geslagen en Atalante kon de rest van de wedstrijd haar gang gaan. Voor SIOS wisten Natasja Mink, Selina Hegie, Michiel Sliep en Marloes Mulder nog te scoren, maar het gat tussen beide ploegen werd nooit kleiner dan vier doelpunten. Bij een stand van 20-16 werd de wedstrijd afgefloten en werd SIOS met lege handen huiswaarts gestuurd.

SIOS 2 trad op 7 mei aan tegen Korwi uit Winschoten. Ook het tweede team van SIOS strijdt nog voor het kampioenschap en het heeft zichzelf een grote dienst bewezen door Korwi met 6-18 te verslaan. Hierdoor behoudt SIOS 2 de koppositie en hebben ze nog alle kans om het kampioenschap binnen te slepen.

Voor SIOS scoorden: Michiel Sliep (4), Marloes Mulder, Natasja Mink en Tim Jansen (3), Selina Hegie (2) en Rowan Hofstra (1).