Op 17 december stond voor het eerste team van SIOS alweer de laatste zaalwedstrijd van 2016 op het programma. Voor de verandering werd er op een zaterdagavond gespeeld en er werd koers gezet naar Roden, waar tegen Noordenveld werd aangetreden. Noordenveld stond na zes wedstrijden ongeslagen bovenaan, dus voor SIOS een mooie kans om voor een verrassing te zorgen. Na winst in de eerste zaalwedstrijd, maakt SIOS een moeilijke periode waarbij de overige wedstrijden verloren gingen en waardoor SIOS nu de laatste plek in de tweede klasse A inneemt. SIOS was er dus op gebrand om de laatste wedstrijd van het jaar een positief resultaat te behalen.

Noordenveld begon scherper aan de wedstrijd en wist binnen enkele minuten op 2-0 te komen. SIOS wist via Natasja Mink en Michiel Sliep iets terug te doen en kwam met 2-2 op gelijke hoogte. Noordenveld wist vervolgens weer te scoren en liep uit naar 4-2. SIOS liet zien niet voor niets te zijn gekomen en trok met doelpunten van Tim Jansen en Natasja Mink de stand weer gelijk. Vanaf dit moment begon SIOS moeite te krijgen om de korf te vinden. Noordenveld liet zien waarom ze bovenaan stonden en bouwde de voorsprong uit naar 10-5, voordat SIOS door een doelpunt van Michiel Sliep weer wat terug wist te doen en op 10-6 kwam. SIOS bleef achter de feiten aanlopen. Het gat bleef gedurende de rest van de eerste helft constant op drie of vier punten en met een stand van 15-11 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Het pijnpunt lag volgens coach Jan Tuttel vooral in de verdediging. Noordenveld scoorde teveel uit de kansen in de korfzone en SIOS moest beter op de tegenstander gaan verdedigen. SIOS kwam scherper uit de pauze en wist door doelpunten van Michiel Sliep en Tim Jansen terug te komen naar een stand van 15-13. Noordenveld liet zien niet onder de indruk te zijn en bouwde de stand uit naar 19-14, waardoor SIOS wederom tegen een achterstand van vier punten aankeek. Door doelpunten van Selina Hegie en Michiel Sliep kwam SIOS weer terug naar 19-16. Noordenveld liep weer uit naar een voorsprong van vier punten en kwam op een 20-16 voorsprong. SIOS zette voor de laatste keer aan en wist terug door doelpunten van Selina Hegie en Ron Bakker terug te komen tot 20-18. SIOS bleek niet bij machte om de eindsprint door te zetten en liet Noordenveld weer uitlopen, door doelpunten van Saskia Lodewijk en Ron Bakker wist SIOS nog wat speldenprikken uit te delen, maar Noordenveld liet SIOS niet meer terugkomen en bouwde de voorsprong nogmaals uit. Met een eindstand van 25-20 werd SIOS huiswaarts gestuurd.

SIOS 2 trad op 18 december in Nijeveen aan tegen de routiniers van DOS’46 5. Met een eindstand van 29-13 ging ook voor SIOS 2 de wedstrijd verloren.

De eerstvolgende wedstrijden van de A-selectie van SIOS vinden plaats op zondag 8 januari. Dan spelen beide ploegen thuis in de Oolde Steense. Om 13.10 treedt het tweede aan tegen Rodenburg 2, waarna het eerste het om 14.30 uur opneemt tegen Rodenburg 1.

Voor SIOS scoorden: Michiel Sliep (7), Selina Hegie, Ron Bakker en Natasja Mink (3), Rowan Hofstra en Tim Jansen (2).