Op zondag 13 oktober stond voor SIOS de eerste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Na een redelijk succesvolle voorbereiding reisde de equipe af naar Beilen, waar tegenstander Vitesse te wachten stond.

SIOS kwam goed uit de startblokken en stond binnen drie minuten op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Jesse Tuttel en Ron Bakker. Vitesse wist haar eerste doelpunt te maken, maar ook SIOS bleef de korf vinden en bouwde in de eerste tien minuten de voorsprong uit naar 3-7. SIOS werd wat minder scherp in de afronding van de kansen, waar Vitesse juist de korf wat vaker wist te vinden. Via doelpunten van Michiel Sliep, Ron Bakker en Jesse Tuttel wist SIOS op een 7-10 voorsprong te komen, maar Vitesse liet zich niet van de wijs brengen en knokte zich terug naar een stand van 9-10. SIOS moest gas bij geven om Vitesse niet op gelijke hoogte te laten komen en wist de voorsprong via Natasja Mink en Jesse Tuttel te vergroten naar 10-13. De laatste vijf minuten van de eerste helft was het toch Vitesse die de korf beter wist te vinden en met een stand van 13-14 werd de rust ingegaan.

Coach Jan Tuttel gaf in de pauze aan dat SIOS meer moest investeren in de verdediging en de kansen moest gaan benutten. Dit was niet aan dovemansoren gericht en direct na de pauze bracht Vincent Koopman SIOS op een 13-15 voorsprong. Ondanks dat er korter en feller verdedigd werd, wist Vitesse via afstanders vaak te scoren. Het werd dan ook stuivertje wisselen tussen beide ploegen, waardoor SIOS nooit echt weg wist te lopen. Er werd gescoord over alle schijven, maar Vitesse wist in het spoor van SIOS te blijven.  Ondertussen kwam Fokje Koopmans in het veld voor Saskia Lodewijk. Pas bij een stand van 18-19 wist SIOS weer wat lucht te krijgen. Via doelpunten van Jesse Tuttel, Marloes Mulder en Selina Hegie wist SIOS op een stand van 19-22 te komen. Vanaf dit moment werd de voorsprong van SIOS nooit kleiner dan twee punten verschil. Vitesse probeerde nog verwoed om terug te komen, maar SIOS liet zich niet kennen en bleef vechten voor de overwinning. Via goed verdedigingswerk en geduldige aanvallen werd het door doelpunten van Selina Hegie, Natasja Mink, Vincent Koopman en Marloes Mulder uiteindelijk 24-28. De eerste punten van het seizoen konden in de tas mee terug naar Wolvega.

SIOS 2 wist haar eerste wedstrijd ook te winnen. In het verre Winschoten werd Korwi 3 met 12-20 verslagen.

Voor SIOS scoorden: Jesse Tuttel (7), Natasja Mink (5), Ron Bakker en Michiel Sliep (4), Vincent Koopman (3), Marloes Mulder en Selina Hegie (2) en Saskia Lodewijk (1).

logo1_cf7092f2d886cf02cc0664e02d1d95a91