SIOS heeft de laatste wedstrijd van het zaalseizoen verloren. Op zaterdagavond stond de ploeg tegenover Noordenveld, dat zich enkele weken eerder al verzekerd had van het kampioenschap. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen lang nek aan nek gingen, maar waarin Noordenveld in de slotfase koelbloediger was. Dat leverde hen een 21-22 overwinning op. Dat was zuur voor de ploeg van trainer/coach Jan Tuttel, want in de slotfase werd in meerdere aanvallen vergeten om de trekker over te halen.
Hoe anders leek het duel te beginnen. Noordenveld schoot gelijk met scherp en had na ruim vier minuten spelen een 0-4 voorsprong te pakken, voordat Selina Hegie de eerste treffer van SIOS kon noteren. Tot 6-10 bleef Noordenveld een ruime marge van 3 of 4 doelpunten houden. De doelpunten vielen daarna wat vlotter voor SIOS en dat resulteerde in een 11-12 ruststand, waarvandaan alles nog mogelijk was.
In de tweede helft maakte Natasja Mink al gauw gelijk en vanaf daar begon een nieuwe wedstrijd. Een wedstrijd waarin Noordenveld nog altijd voor het merendeel een voorsprong verdedigde, maar ook een wedstrijd waarin SIOS steeds weer terug kon komen.  Op 15-14 nam SIOS even een voorsprong, maar die was gauw verdwenen.
Bij een stand van 19-19 kwam de koelbloedigheid van de gasten uit Roden bovendrijven. Waar SIOS meerdere kansen om zeep hielp, nam Noordenveld de leiding in de wedstrijd. En voor het eerst in de tweede helft werd een gat van drie doelpunten gecreëerd. Noordenveld liep uit tot 19-22, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Saskia van Zeijst en Michiel Sliep brachten de spanning nog even terug, maar er was te weinig tijd over om nog een aanval op te zetten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
Op eigen kracht wist SIOS zich daarmee nog niet definitief te handhaven. De drie ploegen die onder SIOS staan op de ranglijst, verloren echter allemaal: daarmee is SIOS definitief veilig en speelt het ook volgend seizoen in de tweede klasse tijdens het zaalseizoen. SIOS 2 verloor ruim van DOS’46 5, SIOS A1 nam een puntje mee uit Gorredijk tegen LDODK A2: 15-15.
Doelpuntenmakers SIOS: Saskia van Zeijst, Michiel Sliep (beide 5x), Natasja Mink (3x), Marloes Mulder, Selina Hegie, Rowan Hofstra (allen 2x), Ron Bakker, Vincent Koopman (beide 1x).