Op eerste paasdag speelde korfbalvereniging SIOS een thuiswedstrijd tegen Olympia uit Twijzel.

In de tweede klasse A is een boeiende strijd gaande om het kampioenschap. Dit komt vooral er elke week weer bijzonder verrassende uitslagen te noteren zijn.

Voorafgaand aan deze competitieronde was SIOS gedeeld koploper met Club Brothers uit Groningen, want die hadden verloren van Olympia, terwijl SIOS een uiterst simpele overwinning boekten in Oude Pekela tegen WSS. Op sportpark Molenwiek werd vóór de wedstrijd een minuut stilte gehouden wegens het plotselinge overlijden van Marinus Stuiver, jarenlange medisch verzorger van de A-selectie en werkzaamheden in diverse commissies. Marinus is hiervoor tot Lid van Verdienste benoemde.

De voortekenen waren positief want SIOS ging voortvarend uit de startblokken met twee doelpunten van Selina Hegie en Ron Bakker. Het antwoord werd gegeven door de beide persoonlijke tegenstander van de SIOS-ers. Na de tweede vakwissel was het wederom Ron Bakker die van afstand scoorde. Dit was een flinke opsteker voor Ron Bakker nadat hij twee weken geleden nog zo ongelukkig was in de afronding.  SIOS bleef ook steeds op voorsprong komen, maar kon niet los komen van deze pittige tegenstander. Op papier zou de wedstrijd een formaliteit zijn want Olympia staat op de zevende plaats, maar deze ploeg is in een prima vorm uit de zaalcompetitie gekomen. Nadat Michiel Sliep en Marloes Mulder hadden gescoord voor de thuisclub werd de stand weer snel gelijk getrokken middels twee afstanders. Na twintig minuten korfballen stond er een prima 7-7 tussenstand op het scorebord. Dat was gezien de winderige omstandigheden een keurig resultaat.

De laatste tien minuten kregen de gasten het betere van het spel door effectiever te zijn. Met een 10-11 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de pauze wist Olympia het gast van twee goals te creëren en daar had SIOS meer moeite mee om het te dichten dan de omgekeerde situatie die in de eerste helft speelde.

Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft stond het 12-14. In principe was er geen man over boord, want er restte nog meer dan voldoende tijd om het tij te doen keren. Gedurende het tweede bedrijf van de wedstrijd wist SIOS nog wel weer op één punt  te komen door een treffer van Marloes Mulder, maar daarna volgde direct twee doelpunten van Olympia waarna een 13-16 stand heel lang bleef staan. Pas na tien minuten wist Selina Hegie namens SIOS weer de korf te vinden en zo werd de tijd de grootste tegenstander van de Stellingwervers. Op zeven minuten voor het einde scoorde Michiel de aansluitende treffer, maar helaas was dat ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. Olympia speelde de wedstrijd slim uit middels langdurige aanvallen en SIOS was gewoonweg niet bij machte om een doelpunt te forceren. Een echte gemiste kans op de koppositie op de ranglijst, want naderhand bleek ook dat Club Brothers wederom had verloren met duidelijke cijfers van Atalante uit Apeldoorn.

Die ploeg is nu samen met SIOS en Club Brothers de gedeeld koploper. Alle drie ploegen hebben veertien punten. Daarachter op de vierde plek staat Rodenburg uit Leek.

De reserves van SIOS wisten hun wedstrijd wel te winnen. OWK 3 werd in een rechtstreekse plek om de eerste plek op de ranglijst verslagen met 18-15. SIOS 2 staat nu twee punten los in de reserve derde klasse.

De SIOS selectie heeft nu twee weekenden rust en zal op 7 mei in een uitwedstrijd tegen Atalante de volgende ‘kampioenswedstrijd’ spelen.