Sios speelde afgelopen wedstrijd tegen de hekkensluiter Vitesse uit Beilen. Het verschil in punten tussen beide verschilde maar met 1. Het was een erop of eronder voor de Wolvegaasters om degradatie uit te stellen.

Eerste Helft.

De eerste helft kwam Sios erg moeilijk tot scoren, er waren genoeg kansen maar de zuiverheid in de schoten was ver te zoeken. Misschien werd er te makkelijk gedacht over de tegenstander die nummer laatste stond. Halverwege de eerste helft stonden de Wolvegaasters tegen een 1-6 achterstand aan te kijken. Voor trainer/coach Johan glorie was dit het punt om te gaan wisselen. Mike Hegi werd gebracht voor extra lengte in de ploeg, hierdoor kon Sios zich in een kort tijdsbestek terug knokken tot 5-7 wat de rust stand werd.

Tweede helft.

Sios wist het dit was het moment om er over heen te gaan met behulp van een goed doorzettingsvermogen. Na de rust werd Esmee van Veen in de ploeg gebracht voor aanvallende inspiratie. Henri Nijsingh zorgde met 2 afstanders voor de eerste voorsprong van 9-8 voor de thuisploeg. Hierna gingen de hoofden van Vitesse naar beneden hangen. Sios bleef de wil hebben om te scoren, door goed rebound werk van de heren kon Sios lange aanvallen draaien. Karin Verra zorgde met 2 doelpunten voor het eerste gaatje van 4, 13-9. Het slot akkoord kwam van Patrick Molenman die tekende voor een 17-11 uitslag.

Kleine teleurstelling.

Naar de wedstrijd kreeg de selectie al snel te horen dat de concurrentie uit Groningen ook verassend wist te winnen van de nummer 2. Die daardoor naar 11 punten gaan. Nog steeds is er kans voor de Wolvegaasters om in de 2e klasse te blijven. Alle wedstrijden zouden moeten gewonnen worden. Op Zondag 13 Mei word er gespeeld in Zuidwolde tegen ZKC ’19, hier zou de goede lijn doorgezet moeten worden.

De selectie wil het publiek die met grote getallen op kwam dagen graag bedanken voor de goede aanmoediging en steun. Graag zien wij jullie weer bij volgende thuiswedstrijd.

Doelpunten: Karin Verra 4x, Henri Nijsingh 2x, Rowan Hofstra 2x, Mike Hegie 2x, Esmee van Veen 2x, Natasja Mink 2x, Ron Bakker, Patrick Molenman, Saskia van Zeijst.