SIOS opent kunstgras met ruime zege

SIOS heeft het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen DIO werd de nieuwe mat geopend door wethouder Frans Kloosterman in samenwerking met vele jeugdleden. Allen van hen hebben dit seizoen een kampioenschap mogen vieren en zij werden deze dag gehuldigd. De festiviteiten, die plaatsvonden onder een stralend zonnetje, werden waardig kracht bijgezet met een ruime 24-12 zege tegen DIO uit Oosterwolde.

Moeilijk was het eigenlijk alleen in de openingsfase. Het was even wennen in het begin door een gewijzigde basisopstelling. Als gevolg van blessures en enkele afwezigen begonnen de junioren Twan Holtrop en Anton Prakken in de basisopstelling. Saskia van Zeijst en Twan Holtrop openden de score en de voorsprong is eigenlijk nooit meer weggegeven. DIO wist tot en met 7-6 meermaals op één punt verschil te komen, maar wist nooit een gelijkmaker te produceren. Na de 7-6 liep het scoren moeilijk voor beide partijen. Zeven minuten lang viel er geen doelpunt alvorens Rowan Hofstra de ban brak. Het was het begin van een tussensprint van de equipe van trainer/coach Jan Tuttel: bij de pauze stond het 10-6.

Na de pauze kon DIO geen potten meer breken. SIOS liep simpel uit en vergrootte de marge stukje bij beetje. Na een uur spelen stond een ruime marge van 20-9 op het scorebord. SIOS kon lang aanvallen en kreeg veel kansen om te scoren, waar vaak ook gebruik van werd gemaakt. Op dat moment werden enkele wissels doorgevoerd. Natasja Mink, die tijdens de wedstrijd een blessurebehandeling moest ondergaan, werd vroegtijdig gewisseld en ook Selina Hegie werd vroegtijdig naar de kant gehaald. In hun plaats kregen de junioren Esmee van Veen en Simone Waterlander speeltijd. Anton Prakken en Twan Holtrop kregen een publiekswissel. Positief was daarbij dat Jesse Tuttel het veld weer kon betreden na enkele maanden blessureleed. Hij verzorgde uiteindelijk het slotakkoord op 24-12.

Het kampioenschap in de tweede klasse was na twee opeenvolgende nederlagen alleen mathematisch nog mogelijk via beslissingswedstrijden, maar door de zege van Atalante tegen WSS is het kampioenschap nu ook mathematisch niet meer mogelijk. Voor SIOS 2 liggen er echter nog volop kampioenschapskansen. Zij wisten het tweede van DIO eveneens ruim te verslaan met 23-15. Het tweede heeft met nog één wedstrijd te gaan één punt voorsprong ten opzichte van concurrent Rodenburg 2. In de laatste speelronde staat aankomende zondag een kraker op het programma: beide ploegen ontmoeten elkaar dan om 16:00 in Leek. SIOS 1 speelt volgende week eveneens tegen Rodenburg, zij starten om 14:30.

Doelpuntenmakers van SIOS: Michiel Sliep (7), Rowan Hofstra (4), Selina Hegie (3), Saskia van Zeijst, Natasja Mink, Anton Prakken, Twan Holtrop (allen 2), Jesse Tuttel, Marloes Mulder (beide 1).