Zaterdag 3 oktober stond de er een leuke wedstrijd op het programma voor de hoofdmacht van SIOS/Jumbo Wolvega. De ploeg speelde haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hoogkerk 1. Hoogkerk had voorafgaand aan dit duel zeven punten, SIOS volgde hieronder met twee punten afstand. Om 16:30 uur ging de wedstrijd van start, helaas zonder publiek. Wel was er door een paar enthousiaste vrijwilligers een livestream gerealiseerd, waarvoor akte. Hierdoor konden supporters de wedstrijd toch volgen. Waarschijnlijk was dit voor velen een ideale uitkomst, aangezien het vanaf de start van de wedstrijd geen enkel moment droog is geweest.

SIOS komt snel uit de startblokken en weet de eerste aanval te verzilveren. De goal wordt gemaakt door Selina Holtrop, invalster op de plek van Anique Steenbergen. Helaas kan SIOS dit goede begin niet doorzetten: Hoogkerk antwoordt na vier minuten met een tegentreffer. Het spel is traag, en door de zware regenval waren er aan beide kanten verschillende plaats fouten. Tot de 3-3 loopt het gelijk op, waarna SIOS de leiding neemt en het verschil oploopt tot twee doelpunten. Dit weet de ploeg tot de pauze goed vast te houden. De ploegen zoeken de kleedkamers op met een stand van 7-5. Tijdens de rust wordt vooral benadrukt dat SIOS er nog niet was, en door moest gaan met scoren.

Hoogkerk komt goed uit de kleedkamer: Ze scoren na rust twee keer op rij waardoor ze weer op gelijke hoogte komen 7-7. SIOS laat zich niet opjagen, ze scoren drie keer op rij waarvan een prachtige doorloopbal uit de ruimte van Nick Oost. Hoogkerk probeert wat terug en scoort eenmaal, waarop SIOS weer antwoordt met twee goals en de stand op 12-8 brengt. Met nog vier minuten op de klok en een voorsprong van vier doelpunten mag de thuisploeg de overwinning niet meer uit handen geven. Hoogkerk denkt hier anders over en scoort drie snelle doelpunten, waarvan twee van verre afstand. Hierdoor maakt SIOS het onnodig spannend. Met nog één minuut te spelen neemt SIOS een time-out, waarna Hoogkerk nog één aanval krijgt. SIOS weet het hoofd koel te houden en onderschept de bal, waarna de scheidsrechter de wedstrijd affluit bij een stand van 12-11. De ploeg heeft de hele wedstrijd knap verdedigd en de speerpunten bij Hoogkerk weten uit te schakelen, wat resulteerde in twee punten. Na vijf wedstrijden staat SIOS op een representatieve tweede plek met 7 punten.

Matthijs Roelfsema Trainer/coach zei het volgende na afloop van de wedstrijd: “We pakken direct het initiatief in de wedstrijd en geven weinig weg. In de rust had de voorsprong misschien wel groter kunnen zijn, maar we hadden het voortouw. In de tweede helft komen we niet in ons spel. Desondanks werken we hard en slepen de overwinning terecht binnen op basis van inzet. Niet de mooiste wedstrijd maar wel mooie punten!”

Het tweede speelt de dag hierop tegen Owk 3. SIOS 2 start slecht aan de wedstrijd, maar weet de knop snel om te zetten. De ploeg pakt een 5-2 voorsprong, Owk reageert hierop met drie goals op rij. De ploegen zoeken de kleedkamer op met een gelijke stand (7-7). Na de rust weet SIOS niet snel genoeg de mand te vinden waardoor Owk de voorsprong pakt. Wanneer Owk uitloopt naar een stand van 12-17, is het verzet van SIOS gebroken. De wedstrijd eindigt in een stand van 14-19.

Aankomend weekend, zondag 11 oktober spelen het eerste en tweede thuis. Om 13:10 uur speelt SIOS 2 tegen Club Brothers 2 en om 14:30 uur speelt SIOS 1 tegen Club Brothers 1 uit Groningen. Deze zondag zal de club weer proberen een live stream te realiseren.