EKC Nääs delft met 25-24 het onderspit

Na de gewonnen wedstrijd tegen HKC, speelde SIOS 1 haar 2de wedstrijd van het seizoen in haar eigen Sporthal d’Oolde Steense. EKC uit Enschede was de opponent welke verslagen moest worden.
In een gelijk opgaande, fysieke wedstrijd trok uiteindelijk SIOS aan het langste eind door met 25-24 te winnen.

In haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen startte SIOS in een gewijzigde opstelling. Thomas Fabriek kon niet beginnen aan de wedstrijd vanwege een knieblessure. Jesse Tuttel verving hem.
De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor EKC, men opende de score via een vrije bal en wist na een benutte strafworp van Ron Bakker uit te lopen naar 1-3.
Jesse Tuttel en Lauran van Veen brachten beide ploegen weer op gelijke hoogte, hiermee was gelijk het beeld van de wedstrijd geschetst. De ploegen ontliepen elkaar niet veel en men wist dan ook niet een grote voorsprong te nemen gedurende de wedstrijd. Na 3-4 voor EKC was Henri Nijsingh die met de 4-4 zijn eerste score van de wedstrijd liet noteren.
De gasten uit Enschede wisten hierna wederom een voorsprong te nemen en dwong de ploeg van trainer/coach Rob Verra tot een achtervolging. Na de 4-7 van wederom Nijsingh namen de gasten de eerste time out. SIOS kwam hierna terug in de wedstrijd en wist middels scores van Ron Bakker, Mike Hegie (2x) en Henri Nijsingh weer langs zij te komen. Scheidsrechter Moes had deze wedstrijd alle middelen nodig om de wedstrijd goed te leiden. Het fysieke spel van EKC was regelmatig aanleiding voor de leidsman om de bal terecht op de strafworpstip te leggen. Na de 9-8 van Amber Olivier, was het Ron Bakker die een dergelijk buitenkansje wist te benutten.
Nijsingh en Natasja Mink wisten de Stellingwervers zelfs nog iets meer lucht te geven vlak voor de pauze. Na twaalf tegen acht werd uiteindelijk een pauzestand van 13-10 bereikt.

Voorafgaand aan het laatste fluitsignaal in de 1ste helft van scheidsrechter Moes had SIOS het betere van het spel, man had verdedigend de controle en wist aanvallend haar kansen te benutten.
Na de hervatting waren de rollen omgedraaid. EKC kwam sterk uit de pauze en wist de achterstand in korte tijd goed te maken. Het was Henri Nijsingh die de eerste SIOS treffer in de tweede helft liet noteren. Natasja Mink volgde zijn voorbeeld waarna EKC op de stand 15-13 middels de 15-14 weerde aansluiting vond. Ron Bakker en Mike Hegie scoorde allebei vanaf de stip en gaf het SIOS publiek een reden om weer rustig te gaan zitten op de tribune.
De ploeg uit Enschede gaf niet op en wist middels een sterk aanvallend duo aan de dameskant en een uitstekende aanvaller in het andere vak in de wedstrijd te blijven. De doelpunten vielen om en om maar met nog een kleine 5 minuten op klok was de stand weer gelijk, 21-21. Voor het publiek lag er een spannende slotfase in het vooruitzicht.
Ook in deze zinderende fase bleven de doelpunten om en om vallen. SIOS wist telkens aan de goede kant van de score te blijven en dwong EKC tot een achtervolging. Natasja Mink maakte de 22-21 waarna de gasten vrij vlot de 22-22 maakte. Pas na 23-23 wist SIOS middels wederom Mink en Mike Hegie 25-23 te maken. Een laatste treffer van EKC kon SIOS niet meer weerhouden van de 2de overwinning in deze zaalcompetitie. SIOS is hiermee sterk begonnen aan de competitie en hoopt deze reeks vast te houden. “We wisten als ploeg ons hoofd koel te houden en ons eigen spel te spelen. In elke wedstrijd blijven we zoeken naar een snelle kans en ook deze maal wisten we veelvuldig deze kansen te benutten. Verdedigend moeten we ons nog wel verbeteren maar tot nu toe doen we het goed” aldus trainer/coach Rob Verra in een eerste reactie.

SIOS 2 moest haar meerdere erkennen in het geroutineerde TFS 2. Voor de jonge honden van trainer/coach Marten Holtrop was er een mogelijkheid om een goed resultaat te behalen maar uiteindelijk bleek de lange adem net tekort en eindigde de wedstrijd in een 16-17 verliespartij.

SIOS 3 speelde tegen Lintjo 5, in het eerste speelweekend was de ploeg van Paul Wapstra nog vrij maar ditmaal moest men op de zondagochtend acte de préséance geven. Men deed dit met verve en won verdiend met 21-7.

Na de verloren wedstrijd tegen Ritola A1 trad de ploeg van Jesse Tuttel en Jan Woudstra afgelopen zaterdag aan tegen Udiros A1. SIOS wist ditmaal goed te korf te vinden en scoorde uiteindelijk 19 maal. Udiros stelde hier 11 treffers tegenover en daardoor pakte de juniorenploeg de eerste punten van deze zaalcompetitie.

Aankomend weekend staan er weer genoeg mooie wedstrijden op het programma SIOS 1 reist af voor een wedstrijd naar Dwingeloo tegen Koru. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur hier aan voor afgaand speelt SIOS 3 tegen Koru 2. SIOS 2 speelt op hetzelfde tijdstip tegen Wez Handich 4 en het 4de team van de Wolvegaasters speelt 10.10 uur tegen Kinea 4.
SIOS A1 speelt zaterdagmiddag om 13.00 uur al tegen NIC A2.

SIOS, Korfbal, Wolvega