Een spannend en mooi korfbalduel stond zondag op het programma in de Oolde Steense in Wolvega. SIOS, dat sinds de jaarwisseling nog slechts één punt liet liggen, kreeg bezoek van nummer twee in de competitie Club Brothers. De verschillen bleven nagenoeg de hele wedstrijd klein en SIOS wist een nipte 18-17 overwinning uit het vuur te slepen. Daarmee sluit de ploeg van trainer/coach Jan Tuttel aan bij de subtop.

Noordenveld pakte een dag eerder al het kampioenschap in de tweede klasse A met een overwinning op Olympia. Voor de wedstrijd was dus al duidelijk dat voor beide partijen in deze competitie de subtop het hoogst haalbare is.

In de eerste helft opende Club Brothers de score maar daarna verliep het scoreverloop in het voordeel van SIOS. Thomas Fabriek, die de afwezige Tim Jansen verving, bracht het verschil vanaf 5-3 naar 7-3 waarmee een eerste gat werd geslagen. De gasten uit Groningen lieten het daar echter niet bij zitten en via een 8-8 tussenstand werd een 10-10 ruststand bereikt.

Het duurde even voordat één van beide ploegen de score in de tweede helft wist te openen, maar die openingstreffer viel voor SIOS aan de goede kant. Club Brothers plaatste enkele mooie, langdurige aanvallen, maar vergat zichzelf enkele malen te belonen. Scheidsrechter de Vos, die een warrige indruk achterliet in het fluiten van zijn wedstrijd door verschillend te bestraffen op soortgelijke overtredingen aan beide kanten, was allicht mede daarom veelvuldig gezocht door spelers en coach van Club Brothers. “Als je alle plussen en minnen optelt, is SIOS vaker bevoordeeld”, zo sprak coach Luca Spin van Club Brothers na afloop.

SIOS was aan de andere kant scherper in de afronding. Hetgeen resulteerde in een 17-13 tussenstand met nog een kwartier op de klok. Club Brothers coach Spin, oud SIOS’er, herinnerde zijn ploeg er op dit moment nog maar eens aan dat in de eerste helft ook al een gat van vier doelpunten is goedgemaakt door zijn ploeg. Hoewel SIOS allereerst het gat nog kon vergroten naar 18-13, pakten de spelers van Club Brothers dit goed op. Een inhaalrace werd nog ingezet, maar die inhaalrace kwam te laat. De geelzwarten kwamen nog terug tot 18-17, maar dat doelpunt werd al gauw vervolgd door het laatste fluitsignaal.

SIOS 1 staat door de zege op een vierde plaats met 11 punten. Door het gelijke spel tussen DIO en Vitesse lijkt handhaving zo goed als zeker. In de aankomende weken kan gekeken worden of het de hoger gepositioneerde ploegen ZKC en Club Brothers nog kan passeren.

Doelpunten: Vincent Koopman (5x), Selina Hegie (5x), Thomas Fabriek (4x), Rowan Hofstra (2x), Michiel Sliep (1x), Natasja Mink (1x).