Voor het vlaggenschip van SIOS stond 22 januari de tweede uitwedstrijd van het jaar op het programma. Dit maal vertrokken de Wolvegaasters richting Buitenpost om daar de return tegen Olympia uit Twijzel te spelen. SIOS wist de afgelopen twee wedstrijden te winnen, waarbij Vitesse met gemak naar de slachtbank werd geleid. Olympia was een tegenstander van een ander kaliber. Een ploeg die tot het eind vecht en fysiek spel niet schuwt. Dat SIOS hier moeite mee heeft, blijkt wel uit de eerste ontmoeting, waarbij Olympia de punten mee naar huis wist te nemen. Voor de blauw-witten lag de taak om ditmaal de punten mee naar huis te nemen. Winst betekende niet alleen dat SIOS gelijk kwam met Olympia op de ranglijst, maar ook afstand kon nemen van de onderste regionen van de ranglijst.

Olympia begon scherper aan de wedstrijd, nadat zij na enkele seconden op dubieuze wijze op voorsprong wisten te komen. Na een blessure van Marloes Mulder verzuimde scheidsrechter Kloosterman te fluiten en Olympia maakte daar handig gebruik van door te scoren. Olympia trok de voorsprong vrij vlot door naar 3-0, voordat SIOS via doelpunten van Michiel Sliep en Selina Hegie iets terug wist te doen. Dat beide ploegen elkaar niet veel zouden ontlopen werd al gauw duidelijk. Olympia wist de voorsprong te behouden, maar SIOS zette de achtervolging in. De ploeg uit Twijzel wist tot een 6-4 voorsprong te komen, waarna SIOS voor het eerst op gelijke hoogte kwam. Door doelpunten van Michiel Sliep en Marloes Mulder wisten de Wolvegaasters terug te komen tot 6-6. Tot aan de pauze ontliepen de ploegen elkaar niet. Saskia Lodewijk wist voor SIOS nog van grote afstand te scoren, maar Olympia was het gelukkigst en ging door een doelpunt kort voor de pauze met een 8-7 voorsprong de rust in.

In de pauze gaf coach Jan Tuttel zijn spelers mee om rustiger te gaan spelen en de bal meer het werk te laten doen. Verdedigend gezien moest er voor gezorgd worden dat de inloopacties van Olympia gestopt werden. SIOS kwam beter uit de kleedkamers en wist door een afstander van Natasja Mink de stand gelijk te trekken. Selina Hegie wist SIOS voor het eerst deze wedstrijd op een voorsprong te brengen. Dat Olympia zich niet zomaar gewonnen zou geven, bleek toen zij zich weer langszij knokten en op een 10-9 voorsprong wisten te komen. Geen van beide ploegen wist de overhand te krijgen en SIOS wist door doelpunten van Michiel Sliep, Natasja Mink en Selina Hegie weer tot een stand van 11-11 te komen. Voor de tweede keer kwam SIOS op een voorsprong door een mooie afstanden van de hard werkende Michiel Sliep. Coach Jan Tuttel haalde Rowan Hofstra uit het veld en hij werd vervangen door Thomas Fabriek. De wissel bleek goed uit te pakken en door middel van een afstander wist Thomas Fabriek SIOS voor het eerst in de wedstrijd een beetje lucht te geven met een stand van 12-14. Michiel Sliep wist de voorsprong te vergroten naar 12-15, waarna het spel bij Olympia zo goed als vast liep. De ploeg deed nog wat terug door tot 13-15 te komen, maar Thomas Fabriek gooide de wedstrijd in het slot door de eindstand op 13-16 te bepalen.

SIOS 2 speelde uit tegen buurvereniging SCO 4 in de eigen sporthal de Oolde Steense. SIOS 2 was helaas niet opgewassen tegen de routiniers van SCO en verloor met 18-14.

Voor SIOS scoorden: Michiel Sliep (5), Natasja Mink en Selina Hegie (3), Thomas Fabriek (2), Vincent Koopman, Saskia Lodewijk en Marloes Mulder (1).