Stellingwervers trekken met 25-24 aan het langste eind

Na een spannende wedstrijd tegen Rodenburg was het taak voor de Stellingwerver formatie om de punten in eigen huis te behouden. In de eerste “return”wedstrijd stond HKC uit Hengelo op het programma. In de eerste confrontatie wist SIOS Jumbo Wolvega met 18-22 te winnen. In een geheel andere samenstelling was SIOS Jumbo Wolvega ook de wedstrijd winnend af te sluiten. Vincent Koopman was de man of the match door van afstand het laatste doelpunt van de wedstrijd te laten noteren.

De gasten uit Hengelo wisten na het eerste fluitsignaal het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Middels een vrije bal wist Natasja Mink de stand gelijk te trekken. Henri Nijsingh mocht daarna ook een vrije bal nemen maar plaatste deze op de vrijstaande Mike Hegie. Dit betekende een 2-1 voorsprong voor de Stellingwervers. Na de gelijkmaker van gasten liet Natasja Minke zien dat ze vandaag niet te stoppen was vanaf de vrije bal. Van de 4 vrije ballen die ze in de beginfase haalde ze een 100% scoringspercentage. Met deze 2 puntsvoorsprong speelde de ploeg van Rob Verra frank en vrij, maar ook HKC liet zich niet kennen en bleef in het kielzoog van de thuisploeg. Jongeling Henri Nijsingh wist deze wedstrijd ook weer meermaals de korf te vinden. Zo was hij ook verantwoordelijk voor de 5-3. Na een score van HKC mocht Mink wederom weer aanleggen vanaf 2.5 meter voor een vrije bal en wist wederom te scoren. De scores vielen hierna om en om waarbij SIOS Jumbo Wolvega het voortouw had in de stand. Op de stand van 10-10 wist HKC op gelijke hoogte te komen, waarna het tot aan het laatste fluitsignaal van de eerste helft stuivertje wisselen was. Na 30 minuten spelen was de stand volledig in evenwicht, beide teams zochten de kleedkamer op bij de stand 14-14.

SIOS Jumbo Wolvega ging de tweede helft voortvarend van start. Ron Bakker en Vincent Koopman wisten vlot tot scoren te komen. De voor de geblesseerde Mike Hegie ingevallen Jesse Tuttel maakte daarna de 17-14 waardoor de Wolvegaasters op rozen leken te zitten. HKC gaf hierna tegengas en kwam tot op een punt van de stellingwervers. Dit bleek het startschot van een zinderende 2de helft.
Middels tussenstanden van 17-16, 19-19 en 21-21 maakte het publiek zich op voor een spannende slotfase. Op deze stand mocht Jesse Tuttel aanleggen vanaf de strafworpstip, Tuttel faalde niet en zette hiermee de thuisploeg op voorsprong. Een strafworp voor HKC bracht de stand weer gelijk.
De tijd begon voor beide ploegen te dringen om een overwinning veilig te stellen. Onder deze spanning wist ook Ron Bakker een strafworp te benutte waardoor SIOS Jumbo Wolvega het voortouw nam. Met nog 3 minuten te spelen mocht dezelfde Ron Bakker wederom aanleggen van de stip. Ook ditmaal faalde hij niet en leek hiermee de overwinning van SIOS Jumbo Wolvega veilig te stellen. Echter verdedigende lieten de Wolvegaasters het liggen waardoor HKC middels 2 afstanders gelijk wist te maken. Richting beide coaches maakte de scheidsrechter bekend op de stand 24-24 nog 1,5 minuut op zijn klok te hebben. Het aanvalsvak van SIOS Jumbo Wolvega maakte zich op voor een laatste poging de winst binnen te halen. Met nog 40 seconden op de klok schoot Vincent Koopman van grote afstand raak, tot grote vreugde van het publiek. HKC mocht nog de bal uitnemen maar de leidsman floot vlot voor het eind van de wedstrijd.