Wolvegaasters bindt Olympia aan zegekar met 23-15

Het Nederlands korfbalteam is aan haar EK in de zaal begonnen terwijl de SIOS-ers nog 2 wedstrijden op het veld moeten afwerken. Zondag 14 oktober speelde men tegen Olympia uit Twyzel. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Scheidsrechter Van de Meer uit Noordwolde floot bij een 9-8 stand voor de pauze. SIOS kwam beter uit de kleedkamer dan de gasten en wisten in de 2de helft het verschil te maken. Uiteindelijk prijkte er een 23-15 overwinning op het scorebord.

Op sportpark Molenwiek startte wederom een andere speler in de basis. Tijdens het bekerduel van woensdag 10 oktober raakte Nick Oost dermate geblesseerd dat Rowan Hofstra hem moest vervangen. Ook de wedstrijd tegen Olympia kwam te vroeg voor Oost waardoor Hofstra ditmaal in de basis mocht starten. Wedstrijden tussen Olympia en SIOS worden al vele jaren gespeeld en altijd kenmerkt de wedstrijd door fysiek spel en onverzettelijke strijd. De wedstrijden worden dan ook op het scherpst van de snede gespeeld.

Olympia kwam ditmaal het sterkst uit de startblokken, de directe tegenstander van Hofstra had het vizierr in de eerste minuten op scherp en schoot zijn ploeg met 2 kansen naar een 0-2 voorsprong.

Een door Natasja Mink verkregen strafworp en een afstandschot van Mike Hegie bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Na de 3-3 van Ron Bakker wist Olympia wederom een gaatje te slaan. Van 3-4 naar 4-6 en zelfs 4-7. Dit was het moment voor de technische staf om in te grijpen. Verdedigende omzettingen en een wissel moesten het tijd doen keren. Amber Olivier kwam in het veld voor Selina Holtrop die door een lichte blessure niet kon brengen wat er normaliter van haar verwacht mag worden.

SIOS wist in deze laatste fase voor de pauze het verschil goed te maken. Mike Hegie en Lauran van Veen waren beide goed voor 3 treffers. Olympia zette er nog 1 doelpunt tegenover waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 9-8 pauzestand.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar mede door de gedane omzettingen en de tomeloze inzet van de spelers van SIOS was er de tweede helft een totaal ander beeld.

De Stellingwervers speelden goede en geduldige aanvallen en wisten een hoog scoringspercentage te behalen. In de 2de helft kon men ook een leunen op meerdere scorende spelers. Lauran van Veen, Mike Hegie en Natasja Mink wisten in de eerste helft ook al de korf te vinden, in de 2de helft wisten ook alle andere spelers de korf te vinden. Na 11-11 beloonde SIOS haar sterke fase door uit te lopen naar 15-11. Een score uit een kleine kans van de gasten uit Twyzel onderbrak deze reeks aan Wolvegaaster doelpunten. Selina Hegie wist met haar 2de treffer van de dag het startschot voor een nieuwe serie te geven. Na deze 16-12 was het verweer van Olympia helemaal gebroken en liep SIOS steeds verder uit. Amber Olivier beloonde haar invalbeurt in SIOS 1 met een prachtige treffer 18-16. Dezelfde Olivier werd door trainer/coach Verra uit voorzorg tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. In haar eigen wedstrijd van SIOS 2 liep ze een enkelblessure op, maar door goed werk van medisch verzorger Jelle Smeding en een ijzersterke wilskracht wist ze in het vlaggenschip uitstekend te presteren. Simone Waterlander verving haar.  Na doelpunten van Natasja Mink en Mike Hegie scoorde Lauran van Veen haar 6de treffer van de dag. Niet veel later zou haar een publiekswissel gegund worden voor haar uitstekende wedstrijd, Joyce Post vulde haar plekje de laatste minuten in.

Aanvoerder Mike Hegie zette zijn handtekening onder de laatste SIOS-treffer van deze prachtige zondagmiddag. Onder prachtige weersomstandigheden wist ook hij zes keer tot scoren te komen. SIOS had op dat moment 23 doelpunten gemaakt, Olympia sloot deze wedstrijd af met 15 doelpunten. De belangrijke punten bleven hiermee in Wolvega.

“Dit is een belangrijke fase in de competitie. Ik ben erg tevreden over het spel, de inzet en de wijze waarop alle spelers tot scoren komen. We hebben nu 6 wedstrijden gespeeld en ook 6 punten. Volgende wedstrijd tegen Koru is op 28 oktober. Na Kinea en Olympia is het dan ook van groot belang om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De onderbreking vanwege het EK, komt mijn inziens dan ook zeer ongelegen” was de eerste reactie van Rob Verra na afloop van de wedstrijd.

SIOS 2 had een totale offday tegen OKO/BIES 2. Aan het eind stond er een 7-19 nederlaag op het scorebord. SIOS 3 wist van concurrent KIOS/DOS ’46 5 te winnen en kroonde zich hiermee tot kampioen.

Jan Woudstra en Jesse Tutel hadden met hun ploeg SIOS A1 een vrij weekend. Midweeks hadden ze in de juniorenbeker gespeeld tegen Drachten A1 en daarvan met 11-12 gewonnen. Woensdag 17 oktober spelen ze tegen Flamingo’s A1 om 19.30 uur