Zaterdag 11 september 2021 mocht de selectie van KV SIOS na een lange tijd eindelijk weer een officiële competitiewedstrijd spelen. De vorige wedstrijd dateert inmiddels alweer van 11 oktober 2020. Deze zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen 21/22 dan ook op het programma tegen DTG uit Wijckel. Scheidsrechter E. van de Linde floot om 17:00 uur de wedstrijd in met startend in de aanval: Lauran van Veen, Natasja Mink, Jeroen Hofstra en Rowan Hofstra, en in de verdediging: Simone Hofstra, Amber Olivier, Roy Kraan en Jeroen Lodewijk.

SIOS start deze zaterdag sterk, helaas vergeet de ploeg de ballen af te ronden waardoor DTG op een 0-1 voorsprong weet te komen. SIOS scoort kort hierna twee afstanders via aanvoerster Lauran van Veen en Roy kraan, wat de stand op 2-1 brengt. DTG doet wat terug en brengt de stand weer op gelijke hoogte, waarna de thuisploeg gas bij zet. Via vier verschillende spelers weet SIOS uit te lopen van 2-2 naar 6-2 voorsprong. Tot de pauze loopt de wedstrijd nog niet heel soepel, zowel bij de thuis- als uitploeg zijn de doelpunten duur. Beide ploegen zoeken dan de kleedkamer op met een magere ruststand van 8-3. Verdedigend weet SIOS het goed dicht te houden, maar aanvallend kan en moet het beter. Desondanks het verschil in score is SIOS nog zeker niet gerust op de 2 punten wat coach Matthijs Roelfsema in de rust benadrukt.
Na de rust score beide ploegen om en om, wanneer SIOS scoort heeft DTG direct een antwoord. SIOS doet verdedigend te weinig, waardoor DTG terug weet te komen tot 4 doelpunten. Het terug komen van DTG is voor SIOS een wake up call. De ploeg weet vijf maal achter elkaar te scoren waardoor de stand wordt verruimd tot 17-8. Knap, maar zeker nodig om de punten binnen te halen. Door deze run van vijf doelpunten komt de overwinning niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigt dan ook in een duidelijk 21-13 overwinning.

Matthijs Roelfsema Trainer/Coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd: “Een goede competitiestart, waar wij de eerste helft moeite hadden om de kansen te verzilveren werd de tweede helft wel met scherp geschoten. De ploeg stond haar mannetje in de duels en pakte terecht een ruime overwinning.”
Het tweede van SIOS mocht deze dag ook tegen DTG aantreden. Helaas viel basisspeler Arjen Dassen in de eerste helft uit met een vervelende blessure. Desondanks blijft de ploeg strijdlustig, en gaat het de strijd verder aan met DTG. De wedstrijd loopt de hele tijd gelijk op, waardoor het tot de laatste minuut zeer spannend blijft. Helaas weet DTG in de laatste minuut nog een doelpunt te maken waardoor de wedstrijd eindigt in een 16-16 stand.
Aankomend dinsdag en woensdag spelen beide teams mee in ronde één voor de beker. Het tweede van SIOS mag dinsdag op pad naar Hoogkerk, zij spelen hier om 20:00 uur tegen Hoogkerk 2. Een dag later speelt het eerste thuis tegen CSL 1 uit Britsum om 20:00 uur. U bent allen van harte welkom om onze selectie tijdens deze doordeweekse wedstrijden aan te moedigen.