Zondag 27 september nam SIOS/Jumbo Wolvega het in Zuidwolde op tegen mede koploper ZKC’19. Vooraf een pittige tegenstander die in de zaal uitkomt in de Overgangsklasse. Na goed bericht vanuit Oude Pekela, waar SIOS 2 won met 16-21 van WSS 3, floot de heer Nijland om 14:30 in voor de start van de wedstrijd.

Binnen 2 minuten stond SIOS al met 2-0 achter door twee doorloopballen van ZKC. SIOS gaf veel druk op het schot van de tegenstanders, maar dit werd goed door ZKC afgestraft. Daarna scoorde Patrick Moleman het eerste doelpunt voor de bezoekers uit Wolvega. Hierna kwam ZKC op 3-1 en niet veel later daarna stond het 4-2. Vanaf dat moment werd het verschil in de eerste helft niet meer dan één doelpunt verschil, maar wel vaak in het voordeel van ZKC.  Waar SIOS veel velddoelpunten scoorde, mochten verschillende ZKC spelers meerdere keren aanleggen vanaf de strafworpstip. SIOS pakte dit signaal goed op en ging meer druk geven op de aangeef. In de laatste minuut pakte SIOS zelfs een 11-12 voorsprong en leken zij met een voorsprong de rust in te gaan. Helaas scoorde ZKC in de laatste secondes van de eerste helft toch nog de 12-12.

Na een sterke eerste helft gaf coach Matthijs Roelfsema het team zijn complimenten, maar benadrukte wel dat deze stand nog geen punten opleverde en dat SIOS de tweede helft het sterke spel door moest zetten. Aan het begin van de tweede helft wist ZKC drie keer te scoren en SIOS kon hier maar 1 doelpunt tegenover zetten. Hierdoor pakte ZKC een 15-13 voorsprong. SIOS bleef goed aanvallen, maar het rendement was iets lager. Daarentegen bleef ZKC makkelijker scoren van (grote) afstand en liep met nog 10 minuten te spelen uit naar een 20-16 voorsprong. SIOS had een beetje geluk nodig om weer gelijk te komen, maar diverse schoten ketsten net uit de korf. Met nog 3 minuten te spelen kwam SIOS op 22-19, maar ZKC wist direct daarna weer tegen te scoren. Uiteindelijk won ZKC met 25-21, maar moesten erg diep gaan om deze overwinning binnen te slepen. SIOS liet zien welk niveau ze kunnen halen en als ze deze lijn door kunnen trekken dan kan het een mooi seizoen worden.

Aanstaand weekend speelt SIOS thuis tegen de andere koploper, KV Hoogkerk. Zaterdag 3 oktober om 16:30 zal de wedstrijd starten. Uiteraard bent u van harte welkom op sportpark Molenwiek.