Maandag 25 september kreeg ik na een training van Noord te horen dat ik was opgegeven voor de voorselectie van Oranje U17.
Daarvoor moest ik 2 maandagen naar Bennekom. Daar speelden we selectiewedstrijden. Er waren spelers van alle RTC’s uit Nederland. We werden ingedeeld in 4 teams en speelden 2 wedstrijden
Dinsdag 17 oktober moest ik naar Dordrecht om het RTC Herfstoernooi te spelen. Die dag speelde iedereen met zijn eigen RTC; ik met Noord dus. De bondscoach van U17, Barry Schep, was hier ook om te selecteren.
De eerste wedstrijd was tegen Zuid West. We verloren met 12-8. De tweede wedstrijd was tegen Zuid. We wonnen met 15-4. Daarna verloren we in een spannende wedstrijd met 7-6 van Noord West en de laatste 2 wedstrijden speelden we gelijk tegen Oost en West. We zijn 4e geworden.
De volgende dag kreeg ik een mail dat ik door was voor het Nederlands team U17. Er zijn nog 12 meisjes en 12 jongens over. Ik moet nu 4 keer naar Zeist toe om te trainen en op 27 en 28 december spelen we de Challenge in Rotterdam. Na deze trainingen en het toernooi in Rotterdam wordt op 28 december, aan het eind van het toernooi, het Nederlands team U17 bekend gemaakt. Er blijven dan 8 jongens en 8 meiden over.

Esmee van Veen – SIOS A1