Door miscommunicatie zijn verslagen er bij ingeschoten waarvoor excuses.
Hierbij toch de verslagen van de afgelopen weken.

SIOS/Leonidas wint eerste wedstrijd in het nieuwe jaar

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft de eerste returnwedstrijd in de zaal gewonnen. De tweede wedstrijd tegen De Waterpoort uit Sneek leverde twee punten op voor de Weststellingwervers. Na een 12-25 overwinning in de heenwedstrijd, werd er in Wolvega met 22-18 gewonnen.

Jeroen Hofstra opende, in een goed gevulde sporthal De Steense, de score met een afstandsschot. De Waterpoort scoorde een korte kans, waarna SIOS/Leonidas driemaal op rij wist te scoren. Tot de 7-5 scoorden de ploegen om en om. Marit en Renate Koopmans brachten SIOS/Leonidas voor het eerst op een voorsprong van vier doelpunten. In het restant van de eerste helft wist De Waterpoort nog driemaal te scoren. SIOS/Leonidas scoorde door afstandsschoten van Brenda Nijsingh, Kevin Hoen en Onne Minkema (2x) nog viermaal, waardoor de ploegen gingen rusten met een 13-8 stand.

In de rust benadrukte trainer/coach Edward Jonkman dat SIOS/Leonidas de tweede helft meer moest gaan investeren in het gedisciplineerd spelen. De eerste helft werden er te veel foutjes gemaakt, waardoor de doelpunten te gemakkelijk werden weggegeven.

SIOS/Leonidas en De Waterpoort begonnen beide zwak aan de tweede helft, waardoor er minder doelpunten vielen. De Waterpoort wist het verschil terug te brengen naar drie doelpunten (15-12), maar het verschil werd nooit kleiner. Tot aan de 19-16 scoorden beide ploegen weer om en om. De wedstrijd werd ondertussen steeds fysieker, met de nodige vrije ballen als gevolg. Afstandsschoten van Kevin Hoen en Bas Oostra, die na lange afwezigheid weer fit genoeg was om te spelen, brachten het verschil weer op vijf. Twee afstanders van De Waterpoort en een strafworp gescoord door Kevin Hoen zorgden voor een 22-18 eindstand.

Voor SIOS/Leonidas staat volgende week de uitwedstrijd tegen Spannum op het programma. De vorige wedstrijd tegen Spannum leverde door een 14-18 nederlaag geen punten op voor het combinatieteam. Spannum heeft tot nu twee punten meer behaald dan SIOS/Leonidas.

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 heeft met 20-7 gewonnen van Mid-Fryslân 5. Dankzij deze overwinning doet het tweede nog altijd volop mee voor het kampioenschap.

SIOS/Leonidas lijdt forse nederlaag tegen Spannum

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft afgelopen zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Spannum in Easterrein. De wedstrijd tussen het combinatieteam en Spannum, die voor de vierde keer dit seizoen op het programma stond, was geen moment spannend. De thuisploeg won met 21-10. Door deze nederlaag moet SIOS/Leonidas voorlopig pas op de plaats maken voor de bovenste plekken.

SIOS/Leonidas begon vooral verdedigend uitermate zwak aan de wedstrijd. Binnen een kwartier keek de ploeg al tegen een 7-1 nederlaag aan. Van de tegendoelpunten waren er twee een strafworp en twee een vrije bal. Met een time-out probeerde trainer/coach Edward Jonkman de ploeg weer scherp te krijgen en het ritme van de thuisploeg te doorbreken. Dit lukte niet, want Spannum wist vijf maal op rij te scoren. Iris Schulting en Renate Koopmans wisten beide met een afstandsschot nog wat terug te doen. In het restant van de eerste helft scoorde Spannum nog een strafworp. Marit Koopmans scoorde nog eenmaal voor SIOS/Leonidas, waardoor beide ploegen met een 13-4 stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld een klein beetje. Het begin van de tweede helft was echter wel voor de thuisploeg. Van 13-4 liepen ze uit naar 18-5. Bas Oostra en Kevin Hoen wisselden van vak. SIOS/Leonidas liet de bal iets beter rondgaan, wat resulteerde in betere kansen. Hierdoor scoorde de uitploeg viermaal op rij (18-9). Spannum counterde dit met een strafworp en een afstandsschot. Voor SIOS/Leonidas schoot Hoen van afstand raak. Spannum scoorde nog twee keer in de laatste minuut. Het werd uiteindelijk 21-10.

Jonkman reageerde na afloop strijdbaar. “Het is voor ons nu zaak om te herkennen en erkennen waar het mis is gegaan deze wedstrijd. We moeten er voor zorgen dat dit ons niet nog een keer overkomt.” Die kans krijgt SIOS/Leonidas aankomend weekend direct al. De ploeg speelt om 20:20 uit tegen Westergo uit Bolsward.

Het tweede heeft gelijk gespeeld tegen OKO. De ploeg van gelegenheidscoach Stefan ten Hoeve speelde met 13-13 gelijk. Mede door de andere uitslagen in de poule, doet SIOS/Leonidas 2 nog volop mee voor het kampioenschap

SIOS/Leonidas herpakt zich met zege op Westergo

Na de zeperd van vorige week tegen Spannum stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Westergo op het programma. De ploeg uit Bolsward had voorafgaand aan de wedstrijd één overwinning behaald in de competitie. Voor SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas was het zaak om aan te tonen dat de wedstrijd van vorige week een eenmalig incident was. Trainer/coach Edward Jonkman benadrukte dit dan ook in de voorbespreking: “Het is belangrijk dat we vandaag vanuit de discipline spelen en dat we voor elkaar werken.”

SIOS/Leonidas begon sterk aan de wedstrijd. Afstandschoten van Marit Koopmans, Iris Schulting en Kevin Hoen brachten de uitploeg op een  0-3 voorsprong. Met een slimme korte kans maakte Westergo de 1-3. Bas Oostra schoot SIOS/Leonidas weer op een voorsprong van drie. SIOS/Leonidas kreeg iets meer moeite met het spel van de thuisploeg, met een vrije bal en een strafworp tegen als gevolg (3-4). De wedstrijd werd ondertussen steeds fysieker, met de nodige opstootjes en discussies als gevolg. Beide ploegen scoorden om-en-om tot aan de 5-6. Het laatste doelpunt van de eerste helft was voor Westergo, waardoor beide ploegen met 6-6 gingen rusten.

In de rust benadrukte Jonkman dat het spel en de verdediging prima waren, maar dat het beter moest in de afronding. De tweede helft begon met een domper voor de uitploeg. Marit Koopmans moest na enkele minuten het veld geblesseerd verlaten. Westergo schoot van afstand raak, maar Vera ten Hoeve, die in het veld was gekomen voor Koopmans, maakte het met haar eerste schot van de wedstrijd weer gelijk. Kevin Hoen schoot van afstand raak, maar Westergo deed dat snel daarna ook (9-9).  Na de 9-8 van de thuisploeg wist SIOS/Leonidas zevenmaal op rij te scoren. Onder andere Marit Akkermans en Brenda Nijsingh schoten van afstand raak. Met een afstandsschot wist Westergo de run van SIOS/Leonidas te doorbreken (10-15). In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde SIOS/Leonidas nog tweemaal. Westergo wist nog eenmaal te scoren. Het werd uiteindelijk 11-17.

Dankzij een sterke tweede helft boekte SIOS/Leonidas uiteindelijk een degelijke overwinning. Volgende week staat voor SIOS/Leonidas de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze NQL op het programma. De wedstrijd begint om 20:00 in de Steense.

SIOS/Leonidas 2 heeft in een fysieke wedstrijd met 16-19 van De Granaet 3 uit Dokkum gewonnen. Door de uitslagen van de concurrenten staat het tweede nu alleen bovenaan.