Stellingwervers moeten uitkijken voor degradatieplaats

 

Na een onderbreking van twee weken speelde SIOS / JUMBO WOLVEGA tegen Rodenburg. Rodenburg bezet de 3de plaats in de tweede klas en daarmee kreeg de ploeg uit Wolvega wederom te maken met een zware tegenstander.

De eerdere ontmoetingen met de koplopers in deze klasse gingen verloren, het was nu dus tijd voor de ploeg van Rob Verra om weer eens aan het langste eind te trekken.

 

Rodenburg liet er deze wedstrijd geen gras over groeien. Men gaf in een kort tijdbestek aan de punten in Leek te willen houden. Nadat de eerste kruitdampen waren verdwenen stond er al een 7-0 stand op het scorebord. SIOS / JUMBO WOLVEGA wist toen pas haar eerste treffer van de dag te noteren. Het verschil was hiermee gemaakt en de stellingwervers moesten in de achtervolging om het verschil niet te groot te laten worden. Echter de thuisploeg zat in een flow en wist de korf goed te vinden op deze zondag. Middels 9-4, 10-4 en 15-6 werd het krachtsverschil deze dag duidelijk gemaakt. Rodenburg had genoeg aan een enkel schot per aanval terwijl SIOS / JUMBO WOLVEGA erg ongelukkig was in haar afronding. Hierdoor kwam men niet in het spel en kon daardoor ook geen partij bieden aan Rodenburg.

 

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, SIOS / JUMBO WOLVEGA werkte hard om goede aanvallen op te zetten maar wist mondjesmaat de korf te vinden. De schutters van de thuisploeg zaten in een schwung en scoorden er gretig op los. Met nog een kleine tien minuten op klok moest Trainer/coach Rob Verra Lauran van Veen noodgedwongen wisselen. Celina Elsinga maakte haar opwachting in SIOS / JUMBO WOLVEGA 1 en deed dat verdienstelijk.

Rodenburg wist vlak voor het eindsignaal de grens van de dertig treffers te passeren. De goed leidende dhr Danser floot uiteindelijk af bij een stand van 31-15.

 

SIOS / JUMBO WOLVEGA moet in de aankomende speelronden de broodnodige punten binnen sprokkelen. “We hebben nu de top 3 gehad van deze 2de klas. Het is nu zaak voor onze mannen en vrouwen om de aankomende wedstrijd op te staan en er gezamenlijk voor te zorgen dat we in deze klasse blijven” aldus trainer/coach Rob Verra. Verra heeft er wel fiducie in dat het gaat lukken. “Onze selectie herbergt te veel kwaliteit om te degraderen, maar als je geen punten meer haalt dan wordt het wel heel lastig. Het is nog lang geen 5 voor 12, maar we moeten nu wel alert zijn met zijn allen”.

 

SIOS / JUMBO WOLVEGA 2 speelde een mooie wedstrijd aan een gelijkwaardig Rodenburg 2. Ditmaal moest de ploeg van Marten Holtrop de punten in Leek laten.

 

Aanstaand weekend speelt de SIOS / JUMBO WOLVEGA selectie weer op het eigen terrein.

Op het zaterdag speelt het eerste om 15.30 uur tegen Noordenveld 1, terwijl op zondag SIOS / JUMBO WOLVEGA 2 het om 13.10 uur opneemt tegen Leeuwarden 2.