Publiek winnaar bij spannende wedstrijd.

In de karakteristieke sporthal D’Oolde Steense speelde de Van Der Weide-formatie zaterdagavond tegen Thrianta uit Hoogeveen. Het was voor de stellingwervers een echte showcase om te kunnen beoordelen waar men zich bevindt in de competitie. Tot dusver had de ploeg gewonnen van Kinea, WSS en DIO, tegenstanders waar men ook de punten van moest pakken. Ditmaal was de tegenstander van een ander kaliber, maar de jonge ploeg wist zich staande te houden en uiteindelijk zege te vieren.

Ditmaal werd de Service Apotheek West-equipe gecoacht door Jan Woudstra. Woudstra normaal verantwoordelijk voor het 2de team van de Wolvegaasters nam de honneurs waar van de afwezige Verra. Beide ploegen stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op gelijke hoogte met elkaar. Met 6 punten uit vijf wedstrijden bezette men de middenmoot in de 2de klas. Bij winst kon er een verschil gemaakt worden met de onderste regionen. In de beginfase van de wedstrijd bleek ook dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na de 0-1 van Thrianta maakte Lauran van Veen vlot de eerste treffer voor SIOS / Jumbo Wolvega, Roy Kraan volgde haar voorbeeld en scoorde tweemaal op rij om zo de thuisploeg voor het eerst op voorsprong te brengen. In de eerste fase van de eerste helft wist men de voorsprong telkens te behouden waarna uiteindelijk vlak voor het rustsignaal Thrianta alsnog op gelijke hoogte wist te komen, 12-12.

Woudstra gaf in gedurende de rust enige tactische tips waarmee de ploeg verder kon. SIOS / Jumbo Wolvega schoot uit de startblokken in de tweede helft en pakte gelijk de voorsprong terug. Met nog 20 minuten te spelen wist men zelfs een vierpunts voorsprong te behalen. Dit bleef lange tijd het verschil tussen beide ploegen. Waarna men de wedstrijd koelbloedig controleerden. Tien minuten later wist men zelfs het verschil naar zes te brengen. Hiermee leek de wedstrijd in het slot, echter Thrianta gooide er nog een slotoffensief in waardoor men nog weer dichterbij  SIOS / Jumbo Wolvega kwam. In de laatste 10 minuten wist de thuisploeg nog maar tweemaal doel te treffen. Dit bleek uiteindelijk genoeg om de wedstrijd met 24-21 te winnen.

Door deze overwinning staat SIOS / Jumbo Wolvega op derde plaats in de tweede klas. EKC Nääs bezet de eerste plek , gevolgd door HHV. Volgende week speelt men tegen Rodenburg in Leek.