Op 27 November hadden wij de uitwedstrijd tegen Vitesse 4 op het programma staan.
En sinds er een paar jaar geleden een wedstrijd volledig uit de hand is gelopen blijft het altijd raar een wedstrijd tegen Vitesse.
Maar op het veld hadden we al tegen Vitesse 3 gespeeld en dat was een hele leuke wedstrijd.
Dus hadden we het gevoel dat het wel goed zou komen.
Omdat we nog steeds een heren probleem hebben was Ruben uit de A2 bereid om mee te gaan.
En bij de dames was de spoeling ook dun, we hadden er maar 4. Had met werk, vakantie en voetbal te maken maar gelukkig was hier Simone ook uit de A2 bereid gevonden om mee te gaan.
Met deze 2 super subs dus richting Beilen
Bijna iedereen was op tijd, want om half 10 miste er nog iemand. Dus bellen en wat bleek, er werd gedacht dat we om kwart voor 10 moesten vertrekken.
Dus afgesproken dat we deze persoon bij het koepelbos zouden oppikken.
En zo gezegd zo gedaan.
Mooi op tijd kwamen we aan in Beilen.
Gelijk maar omkleden en onder leiding van Johan (die ook mee was maar nog lang niet kan spelen) een beetje inschieten.
Ging weer op zijn derdes dus geen lijn in te ontdekken en alleen maar afstanders, inlopen doen we niet aan.
Het viel ons nu al op dat het warm was in de zaal, dus niet al te druk maken.
Dan roept Paul voor de bespreking en opstelling.
We hebben wel vaker tegen Vitesse gespeeld met wisselende resultaten.
Als we zo eens kijken naar de tegenstanders zien we wel bekende gezichten maar een stel zijn ook nieuw.
We spreken af om gewoon lekker te spelen, wat belangrijk is om de kansen af te maken. Want we creëren genoeg kansen, het afmaken is vaak het probleem.
Dan de opstelling:
Aanval: Patrick, Michiel, Judith en Jose.
Verdediging: Bassie, René, Lutske en Rosanne.
Wissels: Simone en Ruben.
De scheids heeft alles goed bevonden en we kunnen los.
Patrick zet ons gelijk op het score bord met een afstander, 0-1.
Van is Vitesse ook wakker, ook zei maken een afstander, 1-1.
En ze gaan vrolijk verder, met nog een afstander zetten ze 2-1 op het bord.
En nog een afstander maakt het 3-1.
En als ze met nog een afstander het 4-1 maken wordt het oppassen voor ons.
Maar gelukkig weet Michiel een klein kansje onder de korf af te maken, 4-2.
Dan krijgt René een strafworp mee en hij verzilvert dit kansje zelf, 4-3.
En als René er ook een afstander in gooit staan we weer gelijk op 4-4.
Vitesse maakt dan weer een afstander, 5-4.
En maken er gelijk een inloper achteraan, 6-4.
Dan neemt Bassie het scoren over, met een afstander maakt hij het 6-5.
En met een klein kansje maakt hij het weer gelijk op 6-6.
Vitesse knalt er nog een afstander in en maakt het 7-6.
En dit is ook de ruststand.
Vlug naar de kleedkamer om te bespreken.
Het gaat redelijk, het eerste aanvals vak heeft moeite om de juiste mensen vrij te spelen. Heeft ook te maken met de verdedigende druk van Vitesse.
Maar we doen goed ons best en worden zeker niet weggespeeld.
Als we zo blijven doorgaan hoeven we niet te verliezen.
Dan de wissels: Simone komt voor Jose en Ruben komt voor René.
Met deze frisse jeugdige krachten knallen we de tweede helft in.
En knallen doen we.
Judith maakt het met een afstander weer gelijk, 7-7.
En Bassie is helemaal los, met een afstander zet hij ons op 7-8.
En nog een afstander maakt het 7-9.
Maar Vitesse komt terug, door een strafworp wordt het 8-9.
En een afstander maakt het weer gelijk, 9-9.
Bassie (wie anders) maakt het met een afstander 9-10.
En nog een afstander van Bassie zet ons op 9-11.
Niets aan de hand zou je zeggen, maar dan gaat het wat mis. We scoren niet meer zo makkelijk en Vitesse is wat bekomen van de schrik en zet aan.
Met een afstander beginnen ze de inhaal rees, 10-11.
Met een inlopen maken ze gelijk, 11-11.
Dan krijgen we weer een strafworp tegen, 12-11.
Met een afstander maken ze 13-11.
En nog een afstander maakt het 14-11.
Dus van 2 voor naar 3 achter.
Dan maakt Patrick een afstander voor ons, 14-12.
Vitesse maakt ook een afstander, 15-12.
Bassie nog een keer, deze keer met een strafworp, 15-13.
Maar Vitesse gaat stug door met afstanders maken en zet 16-13 op het bord.
En gelijk er nog een inloper achteraan maakt het 17-13.
Dan wil Ruben ook in het verslag, en met een inloper zet hij de eindstand van 17-14 op het bord.
Dus de punten blijven in Beilen.
Wel moeten we onze 2 super subs Ruben en Simone bedanken. Ze hebben goed hun best gedaan en heel leuk meegespeeld.
Ons probleem deze wedstrijd was dat we in de tweede helft een periode hadden waarin we niet mee konden scoren met Vitesse.
Verder was het een hele leuke wedstrijd en hebben we lekker gespeeld.
Voor SIOS scoorden: Bassie 7, Patrick 2. René 2, Judith 1, Michiel 1 en Ruben 1.
Zondag 4 December moeten we naar Jubbega voor een wedstrijd tegen Wordt Kwiek 1.
Zien of we de punten kunnen meenemen uit Jubbega.