Scorend vermogen breekt Stellingwervers 2de helft op

In het lindefestivalweekend mocht de selectie van kv. SIOS aantreden tegen Wez Handich. De ploeg uit Rottevalle wordt in de 2de klas gezien als de titelkandidaat. Dit betekende dat de wolvegaasterequipe zich schrap kon zetten. Gedurende de 1ste helft bleef SIOS goed bij. Met een ruststand van 10-8 was er nog van alles mogelijk. Na de thee had Wez Handich het vizier duidelijk scherp gesteld en wist uiteindelijk een 24-16 overwinning te behalen.

Na de overwinning op Koru stond er deze zondag een tegenstander van formaat op papier voor SIOS. Mede door het terughalen van Betty Jansma (ex-LDODK) heeft Wez Handich dit seizoen de stempel van titelfavoriet. Voor SIOS de taak om te laten zien waar het staat.

De wolvegaasters mochten zich opstellen ten opzichte van de thuisploeg en daar maakte trainer/coach Verra dan ook gebruik van. In de eerste fase van de wedstrijd pakte de keuzes dan ook goed uit. Het was Selina Hegie die de eerste score van de wedstrijd liet noteren, 0-1.

Deze fase gingen de ploegen dan ook gelijk op. Na 2 doelpunten van Wez Handich scoorde Mike Hegie zijn eerste treffer van de dag. De thuisploeg uit Rottevalle kon in deze fase SIOS niet van zich af schudden. Alle 8 spelers gaven alles om de punten mee te nemen naar Wolvega. Lauran van Veen had tot dat moment Betty Jansma prima verdedigd maar de voormalig korfballeague speelsters wist van 2 ongelukkige momentjes te profiteren en zette een 4-2 stand op het scorebord.

Wez Handich sloeg het eerste gaat en kwam op een 5-2 voorsprong. Scores van Mike Hegie en Ron Bakker brachten SIOS weer terug in de wedstrijd. De ploegen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht, de scores vielen dan ook om en om. De eerder genoemde Hegie was in de 1ste helft belangrijk voor de ploeg uit Wolvega en wist voor de pauze 5 maal te scoren. Vlak voor het rustsignaal van de goed leidende dhr. De Boer uit Wapserveen bracht Hegie dan ook de ploegen weer op gelijke hoogte, 8-8. Helaas voor het vlaggenschip van SIOS scoorde de thuisploeg nog 2 maal en werd er gerust met een 10-8 stand.

Voor SIOS was het de taak om de 2de helft op dezelfde manier aan te vangen en de kansen beter te verzilveren. SIOS was tot op dat moment gelijkwaardig aan Wez Handich zonder zelf heel goed te spelen.

Wez Handich bleek echter de 2de helft een stuk zuiverder  dan in de 1ste helft. Na 11 en 12-8 drukte de thuisploeg door en was de equipe van Verra niet bij machte om het tij te keren.

Ron Bakker wist nog wel via een strafworp 13-9 te maken alvorens de eerste wissel aan de kant van de gasten plaats vond. Selina Holtrop werdt vervangen door Amber Olivier. Olivier gaf gelijk haar visitekaartje af door van verre afstand raak.

Wez Handich controleerde de 2de helft en wist elke rake bal van SIOS te beantwoorden met een score. Men profiteerde van persoonlijke fouten in de verdediging en wist zelfs uit te lopen naar een 17-10 voorsprong alvorens invaller Nick Oost voor SIOS doel trof.

Met nog een kleine 10 minuten te spelen nam SIOS haar eerste timeout om de nadruk te gaan leggen op de het spel en de beleving ervan. Tot dat moment lieten de stellingwervers zich enigszins overrulen maar daarna kwam er weer wat kleur op de wangen. Men speelde weer vrijuit en benutte beter de gecreerde kansen. Wederom een treffer van invalster Olivier gevolgd door een treffer van Thomas Fabriek bracht de stand op 20-13.

Tot het laatste fluitsignaal wisten Mike Hegie, Selina Holtrop en Natasja Mink voor SIOS nog te scoren. Wez Handich vond nog vier maal de korf wat de einduitslag op 24-16 bracht.

“De einduitslag is enigszins geflatteerd. Het verschil op het veld was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Dat de punten hier blijven is terecht. Na de pauze wist Wez Handich makkelijker dan ons de korf te vinden” aldus Verra. De trainer/coach is na deze uitslag nog zeker positief. “In augustus zijn we met deze nieuwe groep aan de slag gegaan. Samen met Marten Holtrop ben ik bezig om bepaalde automatismen erin te brengen. Echter daar gaat veel tijd in zitten. We wisten het Wez Handich nu al heel lastig te maken, terwijl zij de automatismen welke wij nog zoeken, al jaren hebben”.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelden beide 2de teams tegen elkaar. Ook de groep van Marten Holtrop wist niet genoeg de korf te vinden. Met een 17-10 verliespartij vertrokken ook zij weer naar Wolvega.

SIOS 3 ging net ten onder tegen KIOS (R)/ DOS’46 5 met 10-9. De junioren wisten knap gelijk te spelen tegen Ritola uit Zuidlaren. Hiermee bezitten ze een gedeeld 2de plaats. Aankomend weekend spelen ze tegen de leeftijdgenoten van Havic A1.