In De Knipe winnen stellingwervers met 12-17 van Kinea

Na de winst op Noordenveld in de vorige speelronde kon SIOS / Jumbo Wolvega in de wedstrijd tegen Kinea veilig spelen in de 2de klas. Met hierna nog 2 speelronden te gaan waren er meerdere scenario’s denkbaar. De allerbeste voor de Wolvegaasters was winst op de concurrent.

Gedurende de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na de 9-7 pauzestand in het voordeel van de thuisploeg wist SIOS / Jumbo Wolvega de wedstrijd in de tweede helft naar haar hand te zetten. Bij het laatste fluitsignaal stond er een overwinning voor de ploeg van Rob Verra en Marten Holtrop op het scorebord.

Scheidsrechter Van der Meer floot om 14.30 uur voor de aanvang van de wedstrijd. SIOS / Jumbo Wolvega was ditmaal een gewaarschuwd mens. De vorige ontmoeting in de zaalcompetitie resulteerde in een deceptie voor de stellingwervers. Ditmaal moest er uit een ander vaatje getapt worden. Topaanvallers aan de kant van Kinea dienden uitgeschakeld te worden. Rowan Hofstra en Henri Nijsingh waren deze middag belast met die taak. In de beginfase was het voor beide ploegen nog even zoeken naar het juiste format om de doelpunten te maken. Jesse Tuttel wist uiteindelijk de ban te breken door van afstand de eerste treffer van de dag te maken. Na 1-1  maakte Selina Holtrop vlot de 2de treffer van SIOS / Jumbo Wolvega. Hierna brak een sterke periode van Kinea aan. Men wist goede kansen te creëren en rondde deze ook bekwaam af. Van 1-2 liep men uit naar een 5-2 voorsprong alvorens de stellingwervers iets terug konden doen. Lauran van Veen en Rowan Hofstra brachten SIOS / Jumbo Wolvega weer terug in de wedstrijd. Na 6-4 bleef het verschil tot aan het rustsignaal twee punten. Trainer/Coach Rob Verra had voldoende opties om in de pauze zijn ploeg de juiste richting in te helpen. Men speelde een prima wedstrijd maar wist mondjesmaat tot scoren te komen.

Het aanvalsvak met Rowan Hofstra, Jesse Tuttel, Natasja Mink en Amber Olivier wisten de daad bij het woord te voegen. Na een mooie aanvallende actie van Tuttel was het Rowan Hofstra die de eerste score van de tweede helft liet noteren. Na 10-8 waren het twee scores van Henri Nijsingh die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Karin Verra werd in het veld gebracht voor Selina Holtrop. Niet veel later volgde de 2de wissel van SIOS / Jumbo Wolvega, Thomas Fabriek verving Vincent Koopman. Deze wissels bleken uiteindelijk goud waard, Fabriek wist met zijn eerst schot gelijk de korf te raken. De volgende aanval van de Jumboformatie wist hetzelfde doel te bereiken. Een mooie aanval werd ditmaal bekwaam afgerond door Henri Nijsingh. De eerder gewisselde Koopman kwam daardoor gelijk weer  in het veld voor Fabriek. Koopman stond net als de gehele wedstrijd zijn mannetje in de verdediging en onderschepte nu ook vlot de bal. De eerstvolgende aanval van SIOS / Jumbo Wolvega trof geen doel maar na een score van Kinea wist Rowan Hofstra de stand weer op twaalf tegen veertien te zetten. De vakwissel die volgde was voor de technische staf ook een sein om wederom Fabriek in het veld te brengen. Met twee scores op rij stelde hij het vertrouwen van de trainers Verra en Holtrop niet teleur. Thomas Fabriek gooide hiermee de wedstrijd in het slot. Jesse Tuttel wist als laatst zijn naam op het scoreformulier te zetten en bezegelde daarmee de goede wedstrijd van de stellingwervers.

Door deze 12-17 overwinning heeft SIOS / Jumbo Wolvega zich definitief gehandhaafd in de tweede klas. “Kinea heeft een goede ploeg, in de laatste ontmoeting werden we dan ook terecht weg gespeeld. Ditmaal waren wij over de hele wedstrijd de betere ploeg. Ondanks een achterstand in de eerste helft wisten wij ditmaal de speerpunten uitstekend uit te schakelen”, aldus Verra die in De Knipe niet direct vrienden heeft gemaakt. “Nee, dat klopt. Bij het nemen van een strafworp voor Kinea nam ik een Time-Out. Dit leverden ons eerder ook al een gunstige situatie op en met nog 2 minuten te spelen deed dezelfde situatie zich voor. Echter mij intentie met een vierpuntsvoorsprong was om samen met het tweede het handhaven te vieren. Dat uiteindelijk ook deze strafworp niet benut werd is dan bonus”.

De stellingwervers behouden daarmee ook voor volgend seizoen de status van tweedeklasser. Voor de jonge ploeg van SIOS / Jumbo Wolvega een uitstekende prestatie.

SIOS 2 moest op een groot en winderig veld van OWK uit Oostwold de punten aan de thuisploeg laten. De ploeg van Marten Holtrop leed een 16-10 nederlaag.