SIOS boekt eerste thuiszege in degradatiekraker

SIOS heeft een belangrijke zege geboekt in het thuisduel tegen Rodenburg. Ondanks een bliksemstart van de gasten uit Leek bleef de wedstrijd continue spannend en dat leidde tot een 18-17 eindstand.

Voorafgaand aan het duel vond SIOS zichzelf terug op een laatste plaats in de competitie met twee punten uit zes duels. Rodenburg stond niet ver boven SIOS met vier punten uit vijf duels. Voor beide ploegen was het dus duidelijk dat hier een belangrijke wedstrijd stond te wachten: voor SIOS om niet in een nog slechtere uitgangspositie terecht te komen, voor Rodenburg om alvast een krachtige slag te slaan.

Met dat gevoel was het Rodenburg dat het beste aan de wedstrijd begon. Van de eerste zes goals werden er vijf door Rodenburg op het scorebord gezet, dit alles in een tijdsbestek van nog geen vijf minuten. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter en dat leidde tot een eerste helft met veel fysieke duels. In die fysieke strijd slaagde SIOS er in om de marge van het scorebord te vegen. Op 8-8 zette Michiel Sliep met zijn derde treffer SIOS weer naast Rodenburg. Beide ploegen hadden daarna moeite om de korf te vinden, maar vlak voor de pauze kon Rodenburg nog een minimale voorsprong van één doelpunt pakken.

In de tweede helft was het Vincent Koopman die de score opende. Rodenburg kon de scherpe start van de eerste helft niet herhalen en wist daarna niet één keer meer op voorsprong te komen. Dat wil echter niet zeggen dat SIOS de overwinning wel even kon binnenhalen. De tweede helft werd gekenmerkt door veel fouten aan beide kanten en zenuwen leken de spelers in hun greep te hebben. Beide ploegen wisselden her en der de doelpunten uit. SIOS nam een marge van twee doelpunten op 13-11. De eerste twee doelpunten daarna vielen echter aan Rodenburg-zijde en dus bleef die marge niet lang staan.

In de slotfase maakten de dames het verschil voor SIOS. Natasja Mink schoot op 16-15 SIOS op voorsprong en zag dat Marloes Mulder en Selina Hegie haar voorbeeld volgden voor een mooie 18-15 voorsprong. Op dat moment leek SIOS even in veilige haven, maar het werd nog spannend. Rodenburg wist nog twee goals te maken en kreeg daarna nog enkele schietkansen voor de gelijkmaker, maar slaagde er niet in de gelijkmaker ook daadwerkelijk te produceren.

SIOS 2 wist niet te winnen tegen het tweede team van Rodenburg. De gasten uit Leek boekten een 12-16 zege. Ook SIOS A1 ging op de zaterdagavond onderuit. In Buitenpost was Flamingo’s A1 met 22-18 te sterk.

Volgende week wacht voor SIOS opnieuw een belangrijk thuisduel. Op zondagmiddag 15 januari is om 14:30 Vitesse uit Beilen de tegenstander. Door de zege van SIOS staan beide ploegen nu op vier punten, al speelde Vitesse één wedstrijd minder.

Doelpunten SIOS: Selina Hegie 6x, Natasja Mink 4x, Michiel Sliep 3x, Tim Jansen 2x, Marloes Mulder 2x, Vincent Koopman 1x.